Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!
icon

2023.06.24 - 2023.06.25

Dicsőítő Sziget

Az idén kétnapos Dicsőítő Sziget fantasztikus előadókkal indítja a nyári fesztiválszezont

Dicsőítő Sziget

2023. június 24-25-én újra megnyitja kapuit a Szentendrei-sziget Budapesthez közeli csücske, Szigetmonostor. Az előző évi program után többek által csak „keresztény Kapolcs” elnevezéssel illetett összművészeti fesztivál kivételesen gazdag programot kínál a jó zene kedvelőinek. Az esemény védnökei Székely János püspök és Böjte Csaba testvér. Az előadások gasztrotámogató partnere a Csíki Sör és az Adullám Kávéház.

A rendezvény idei mottója: „Isten gyermekei vagyunk.”

Olyan fellépők műsora teszi színessé és változatossá a Dicsőítő Sziget programját, mint Molnár Levente operaénekes, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Mező Misi és az Eucharist együttes, Csiszér László, Prazsák László, Dobner Illés és Évi, a Golgota Worship és Hellinger András, Radványi Balázs a Kaláka együttesből, Szabó Balázs, a PZM, a felvidéki Crux, a Continental Singers, a gyergyószentmiklósi Glory, Fóris Rita és a Fourisfive, Heinczinger Mika a Misztrál együttesből, a Madárdal együttes és a „Pápa Mobil”, azaz a pápalátogatásra egyesült katolikus könnyűzenei fúzió Sillye Jenővel, Varga Attilával, Sillye Gergellyel és Gáborral, Nagy Lajossal, Borka Zsolttal, Csiszér Lászlóval, Gável Andrással és Gável Gellérttel.

Szombat

13:00 – Beszélgetés Böjte Csaba testvérrel, a fesztivál egyik fővédnökével

13:55 – The Sign

14:40 – Crux

15:25 – Glory

16:20 – Golgota Dicsőítés, Dobner Illés és Évi

17:30 – Szabó Balázs

18:15 – PZM (Pünkösdi Zenei Misszió)

19:20 – Molnár Levente operaénekes

19:50 – Kiállításmegnyitó Balázs András atyával

20:30 – Dramatizált Biblia előadás az Eucharist zenei szolgálatával

Vasárnap

9:00 – reggeli dicsőítés Prazsák Lacival

10:00 – kerekasztal beszélgetés Székely János püspök atyával és Faith Asher rabbival

11:00 – szentmise zenei szolgálat: Dax és a Vízivárosi Kórus Zsembery Ákos vezetésével

12:00 – ebédszünet

13:15 – Madárdal Zenekar

14:00 – Beszélgetés: Dax-Dió

15:10 – Continental Singer

16:05 – FOURisFive

17:00 – Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

18:05 – Eucharist lemezbemutató

19:00 – „Pápa Mobil” – a pápalátogatásra egyesült katolikus könnyűzenei fúzió zenészek: Sillye Jenő, Borka Zsolt, Varga Attila, Csiszér László, Gável András és Gável Gellért az Eucharist zenekarból, Nagy Lajos az Imperfectum együttesből, továbbá Takács Antal, Simon Bence, Sillye Gábor és Sillye Gergely

19:45 – Csiszér Laci

A Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásának köszönhetően ingyenesen látogatható a Dicsőítő Sziget.

A Dunakeszi-komp és a Szentendrei-rév a programok végéhez igazított, meghosszabbított menetrenddel közlekedik majd. A koncertek 22:00 órakor fejeződnek be, amelyet a Szigeti Veszedelem zenekar táncháza koronáz meg.

A szigetmonostoriak főzőversenyt rendeznek, az elkészült ételeket pedig felkínálják a résztvevők számára. A Szabadság téren a Regőczi Alapítvány standjánál aki minimum 1000 forinttal támogatja az alapítvány munkáját ebédjegyet kap, amelyet a csapatoknál és a kijelölt helyeken lehet beváltani egytálételre.

Az utcai standoknál a helyi gasztronómiai különlegességeket kóstolhatjuk meg, vagy a kézműves alkotásokból válogathatunk kedvünkre.

Uspace.hu logo
Emmi logo