Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Használd tanulásra a telefont!

Használd tanulásra a telefont!

Tornyosulnak a tankönyvek az asztalodon és nincs túl sok kedved belelapozni? Kecsegtetőbb a telefon irányába nyúlni és szörfözgetni a neten, mint az emberi testről tanulni? Nem mindig könnyű motiváltnak maradni, újból és újból lendületet venni a tananyag elsajátításához, most ehhez adunk néhány ötletet. Ne aggódj, nem kell a fiókba süllyeszteni a készüléket, sőt! Vedd kezedbe a telefonodat és tölts le néhány alkalmazást, amivel garantáltan könnyebb és szórakoztatóbb lesz a tanulás. Ha már a birtokodban van egy ilyen mini számítógép, akkor ideje kihasználni az előnyeit.

Biológia/Földrajz

Az Anatómia app kvíz kérdéseivel könnyedén tudod tesztelni a tudásodat. Külön kiterjed a szervekre, izomzatra, csontvázra, keringési és idegrendszerre is. A Geography Quiz a földrajz tudásodat teszi próbára. Nevével ellentétben magyar nyelvű az applikáció, országokat/városokat kell megtalálni vaktérképen, fel kell ismerni zászlókat, külön tudod tanulmányozni Európát és Amerikát.

Történelem

Töltsd le a Király Kvíz nevű applikációt és indulhat is a játék. Egy 500 kérdésből álló kérdéssor vár rád, ahol be tudod állítani, hogy mennyire legyenek nehezek a kérdések. Ha elakadsz, akkor tudsz segítséget kérni, egy kis villanykörte jelre kell koppintani a képernyődön és megmutatja a jó választ. Ha már közeleg a középiskolai nagy megmérettetés, akkor javaslom a Töri Érettségi nevű applikációt! A töri tételeket tudod elolvasni, majd mindegyik tételt követ néhány kérdés, amivel fel tudod mérni, hogy mennyit jegyeztél meg a korábban olvasottakból. Ezek a tételek csak kapaszkodót nyújtanak a tanuláshoz, dolgozd ki a sajátodat, tanulmányozd a könyvet is, mert úgy lesz komplex a tudásod, és könnyebben fogod tudni megtanulni az anyagot!

Angol/Német

Talán a nyelvtanulós alkalmazások kínálata a legszélesebb. A Xeropan segítségével angol, német, francia, spanyol nyelvtudásodat tudod csiszolni. Bővítheted a szókincsedet, fejlesztheted a hallás utáni szövegértésedet is. A Duolingo és Ewa is remek applikációk, hasonlóak, mint a Xeropan. Az első teszt alkalmával felmérik a jelenlegi tudásszintedet és ennek megfelelően kapsz leckéket. Ami az Ewa nagy előnye, az az, hogy hangoskönyvek is megtalálhatóak a könyvtár menüpont alatt, bele tudsz hallgatni és ha nem érted az adott mondatot, akkor egy ikonra kattintva megtalálod a magyar megfelelőjét.

Matek

Az örök mumus a matek. A Photomath egy hiánypótló alkalmazás mégpedig abban a tekintetben, hogyha kell, segít megoldani egy példát, és érthetően el is magyarázza lépésről lépésre, hogy Te is megértsd és nem csak a megoldást látod a képernyőn. Ha kell grafikonon ábrázolja a képletet, osztások, szorzások sem okoznak gondot.

Számtalan nagyon hasznos alkalmazás elérhető ingyen a különböző online áruházakban, töltsd le őket bátran, tapasztald ki neked melyik a legjobb.

Idegen nyelven még több elérhető, érdemes ezekkel is kísérletezni. Kicsit feldobja a tanulást, ha nem csak a tankönyveket kell lapozgatnod. Használd jól a telefont és élvezd, hogy akár szórakozás is lehet a tanulás.

icon

kapcsolódó cikkek

nemtanulás

Uspace.hu logo
Emmi logo