Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Az első szexuális élmény

Az első szexuális élmény

A szex sajnos még mindig tabutémának számít, pedig nagyon fontos lenne, hogy beszélgess róla, megfelelő helyekről, hiteles forrásokból tájékozódj. Az első intim együttlét gondolata kapcsán rengeteg kérdés megfogalmazódhat benned. Izgalom és vegyes érzések keríthetnek hatalmába. Kíváncsi vagy, lehet, hogy hallottál már ezt-azt tapasztaltabb barátoktól/barátnőktől, és a kérdés ott motoszkál a fejedben: elkéstél valamivel? Egy biztos: erre a válasz mindig NEM lesz!

Nem maradsz le semmiről!

Az lenne a legjobb, ha mindenki akkor létesítene szexuális együttlétet a párjával, amikor mindketten készen állnak rá és szeretnék meglépni ezt a lépést. Nincs olyan, hogy “túl késő”, viszont “túl hamar” igenis megtörténhet. Akkor vágjatok bele, ha úgy érzitek itt az idő. Ne menj bele csak azért az együttlétbe, mert a párod nyomaszt vele, erőlteti, esetleg manipulál. Ha nem tartja tiszteletben a döntésedet, akkor nem ő lesz az, akivel át kell ezt élni. Hálás leszel magadnak, ha nemet mondasz akkor, amikor úgy érzed, azt kell.

Biztos Vele szeretném?

Az intim együttlét akkor lesz emlékezetes, ha olyan embernek adod oda magad, akit szeretsz és Ő viszont szeret téged, akiben feltétel nélkül megbízol, bármit meg tudtok beszélni egymással, fel mered vállalni előtte a kétségeidet, félelmeidet, aggodalmaidat is, és tisztelitek egymást. A házasság pont ezért a tulajdonságokért a legszebb és a legbizalmasabb kapocs, amiben meg lehet így élni a szexualitást.

Találd meg a másik feled, akivel jól érzed magad, akit tiszta szívből szeretsz és kétség sem fér hozzá, hogy Ő lesz számodra a tökéletes Társ.

Nem vagy egyedül!

Ne foglalkozz azzal, hogy melyik haverod, barátnőd “dicsekedett” el azzal, hogy ő már túl van rajta. Egyrészt ez legyen az ő dolga, másrészt senkinek nem kell semmit bebizonyítani. Ez nem egy verseny, mindenkinek az egyéni döntése, hogy mikor szeretné átélni ezt az élményt. Azoknak a szavára adj, akikben megbízol, akik támogatni szeretnének és a legjobbat akarják neked: a szüleid, a legjobb barát/barátnő, aki nagyon jól ismer, vagy akár a lelkipásztorod. Hozzájuk bármikor fordulhatsz kérdésekkel.

Az első élmény mindenkinek nagyon meghatározó, legyen az jó vagy rossz. Igyekezz minél jobban megismerni magad, a vágyaidat, tisztába lenni az érzéseiddel.

Testileg és lelkileg érettnek kell lenni ahhoz, hogy átadd magad ennek az élménynek. Várnál még? Akkor várj! Nem kell semmit siettetni és ha bizonytalan vagy, nyugodtan beszélgess erről a számodra megfelelő emberrel. Legyen egy nagyon szép emlék az első szexuális élmény, amire örömmel fogsz visszagondolni, nem pedig megbánással.

Szerző:Batka Dóra
icon

kapcsolódó cikkek

szex és lélek

Uspace.hu logo
Emmi logo