Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Bájos, szép, jó kisugárzású, sármos

Mit jelent a vonzerő?

Bájos, szép, jó kisugárzású, sármos

Van valami megmagyarázhatatlan erő, ami az embereket egymáshoz vonzza, és ami erő a külső és a belső szépség kettősén keresztül hat. Mi ennek a titka? Mit látunk egymásból, és mi az, amit csak vonzerőként emlegetünk a mindennapokban?

A szépség szubjektív dolog, vagyis azt, amit te magával ragadónak látsz, lehetséges, hogy az emberek egy része átlagosnak tart. Mindenkinek más tetszik, éppen ezért nem feltétlenül lehet egységes véleményt alkotni arról, hogy ki a vonzó, hiszen míg valakit elvarázsol, ha egy lánynak hosszú, dús és fénylő a haja, mást talán az ellenkezője, vagyis a rövid frizura bolondít meg. Ugyanez igaz a belső tulajdonságokra is, hiszen lehet vonzó egy visszahúzódó alkat, de egy beszédes, extrovertált természet is.

Ki Erósz, és mi köze a vonzalomhoz?

Erósz a görög mitológia nagy alakja, a szerelem istene, aki nyilaival képes volt érzelmeket és vágyat ébreszteni az emberekben, akik ezután már nem tudtak egymás iránti vonzalmuk ellen tenni. Erósz a keresztény világban is fontos jelentéssel bír. Szeretetet, szerelmet jelent a férfi-női kapcsolat tekintetében, méghozzá olyat, ami viszonzásra vágyik, és remélhetőleg kerül is.

Mitől különleges a vonzerő?

A vonzerő egy összetett dolog, nem csupán egy külső tulajdonság, hanem a fizikai megjelenés és a belső jellemvonások által létrejött összhang, ami egyfajta varázserőként hat, és ami az adott személyt mások szemében érdekessé, izgalmassá, vonzóvá teszi. Fontos ez a kettősség, hiszen lehet, hogy valaki csodaszép nő, vagy éppen nagyon jó megjelenésű férfi, ám ez önmagában még nem biztos, hogy elég az átütő vonzerőhöz.

A kisugárzáson (is) múlik

Az a bizonyos kisugárzás nagy százalékban meghatározza, hogy ki az, akit igazán vonzónak látunk. Előfordulhat, hogy olyan embereket is ámulatba ejtőnek találunk, akiknek külső jegyei esetleg kevésbé esztétikusak, fellépésük, kiállásuk, viselkedésük és stílusuk viszont annyira átütő, és magával ragadó, hogy azonnal vonzódni kezdünk hozzájuk.

Ebből is látszik, hogy a kisugárzás néha fontosabb, mint a küllem. Ennek a belső erőnek köszönhetően, ami láthatatlanul van jelen, ám körbelengi az illetőt, könnyen kialakulhat a vonzalom.

Mire figyel(het) fel egy lány, és mire egy fiú?

Alapvetően mindkét nem az összhatást nézi: harmóniát keres a másikban, azt az érzést, hogy a külső jegyek, és a belső tulajdonságok szinkronban vannak egymással. A lányok emellett odafigyelnek a részletekre is. Például a fiú öltözködésére, az ápoltságra (vagy ennek hiányára), a stílusra, de olyanokra is, mint a tekintet, a mosoly, a frizura, vagy a testalkat. A fiúk az összkép mellett talán jobban nézik a lányok gesztusait, amikből akár szavak nélkül is megismerhetnek apró jellemvonásokat. Egy testtartás, kézmozdulat, sőt a mimika is sokat elárulhat, de persze a külsőségek is vonzzák a fiúkat: a testi felépítés, az arc, és ugyanúgy a tekintet, a mosoly is.

Hogyan tetsszek annak, aki nekem tetszik?

Ha szimpatikus valaki, és szeretnéd magadra felhívni a figyelmet, növelni a vonzerődet irányába, fogadj meg néhány egyszerű tanácsot:

  • Légy kedves és segítőkész! Ezek a tulajdonságok vonzóak mások számára, ráadásul te is jobban érezheted magad, ha így viselkedsz.

  • Mosolyogj! A mosoly univerzális nyelv az emberek között, és sokkal vonzóbb, mint egy mogorva ábrázat.

  • Maradj természetes! Ismered a mondást: a kevesebb, néha több (de inkább mindig). Kerüld a túlsminkelést, a túlparfümözést, és a túlságosan kirívó, közönséges öltözködést.

  • Beszélj természetesen! A flegma, vagy affektáló beszédstílus inkább zavaró, semmint szimpatikus.

  • Sokak számára a humor vonzó, ráadásul a közös nevetés képes összehozni az embereket. Ha van vicces oldalad, mértékkel, de mutasd meg bátran!

icon

kapcsolódó cikkek

szex és lélek

Uspace.hu logo
Emmi logo