Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

5 szabadidős játék a jó kedvhez, amihez szinte csak ti kelletek

5 szabadidős játék a jó kedvhez, amihez szinte csak ti kelletek

Jó társaságban ne hagyjátok leülni a hangulatot azzal, hogy semmit sem csináltok. Rossz társaságban pedig könnyen feldobhatjátok egy jó játékkal. Íme néhány tipp, amellyel biztosan mindenki jól érzi majd magát. Ha jártatok már úgy, hogy kimaradtatok valamiből, ami a többieknek nagyon bejött; ha csak néztétek, ahogyan mások jól szórakoznak, akkor tudjátok, miről van szó, és biztosan nem csalódtok az alábbiak bevetésével.

1. Tartsd a levegőben! Röplabda másképp

Ha egy párszáz forintos gumilabdátok van, az is tökéletes, sőt legalább nem fájdul meg senkinek a karja, ujja tőle. Csak mindig legyen nálatok. Háló sem kell hozzá, röplabdázni egy réten körbeállva is óriási élmény. Mindenki szeretni fogja, mert senki sem marad ki belőle, ez nem olyan, mint a kosárlabda, hogy egy ember „pattogtatja” a labdát, a többi meg nézi. Még nagyobb lesz az élmény, és még tovább a levegőben marad a labda, ha a kör közepére is áll valaki.

2. Röptesd, de jó helyre!

Ma már frizbik széles választéka áll rendelkezésre a boltokban, a kisebb, tömör változattól a nagy karimás verzióig. Frizbizni, talán sokan tudjátok, két kapura is lehet, így alighanem azok is szívesen beállnak meccset játszani, akik labdázni nem szeretnek. Egy jobbfajta frizbi ugyanakkor elképesztő távolságokba repíthető, ha csak ketten-hárman vagytok is, egymástól jó messze helyezkedve élvezhetitek a frizbi röptetését.

3. Üsd, ahogy bírod – vagy kapd el!

Ne ijedjetek meg tőle, hogy olyan a méta, mint a baseball, ami sokunk számára nézhetetlen. Játszani, métázni sokkal jobb, mint nézni, és igazából ütő helyett is simán megteszi egy jól kiválasztott, egy méter körüli bot vagy deszka, továbbá egy teniszlabda. És már kezdődhet is az ütők és a kapók vetélkedése, a labdaelütést követő körbefutással. Egy jó tanács: soha ne válasszatok csapatokat, inkább osszátok el érzésre igazságosan a jelen lévőket, bármilyen csapatsportról legyen is szó. Akiket először választanak, azok persze büszkén kihúzzák majd magukat, de akiket utoljára, azoknak felnőttként is rossz emlék maradhat.

Métázni egyébként sokféleképpen lehet, például így is:

4. Ronts rá a rongyra!

Lehet ezt ronggyal, labdával, de akár egy üres flakonnal is játszani, ugyanúgy nem fogja senki átizzadni a ruháját, mint a métánál. De egy kicsit azért többet mozog és kevesebbet bambul. Két csapat ül a földre egymással szemben, középre jöhet a kiválasztott játékeszköz. Mindkét csapat minden tagja kap egy sorszámot, mondjuk egytől ötig, ha öten-öten játszanak. A bíró kedvére kiáltja be a számokat, és aki a sajátját hallja, annak kell középről megszereznie a rongyot és visszaülnie a helyére úgy, hogy az ellenfele ne érintse meg közben. Ha sikerül, a csapatáé a pont, ha nem, az ellenfélé.

5. Mister X, kint is, bent is

Eddig kint voltunk a szabadban, és ajánljuk is, hogy naponta egy-két órára menjetek ki. Rossz időben is jót tesz, persze a szélvihart, jégesőt, villámlást leszámítva. Mister X-ezni viszont kint is, bent is lehet: egy nagyobb séta, gyalogtúra közben is szórakoztatni fog mindenkit, akárcsak a négy fal között.

Valaki közületek gondoljon egy híres emberre, és árulja el a kezdőbetűjét, mondjuk Mister K. A társak K kezdőbetűs emberekről tesznek fel kérdéseket a kitalálónak, például így: „Ő fedezte fel Amerikát?” Ha a kitaláló tudja, azt feleli: „Nem, nem Kolumbusz Kristófra gondoltam.” ha viszont nem tudja, egy barkochba kérdést tehetnek fel a társak. A játék akkor ér véget, amikor sikerül kibarkochbázni a megfejtést. Mondjuk Mr. K példájánál maradva: magyar és drámaíró, aki az 1800-as évek elején élt és a fő művéből híres opera született. Ő nem más, mint a Bánk bán szerzője, vagyis Katona József.

Szerző:Arday Attila
icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo