Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Űzd el a rossz kedvet!

Űzd el a rossz kedvet!

Vannak napok, amikor legszívesebben ki sem bújnál az ágyból, sőt inkább magadra húznád a takarót és elbújnál a világ elől. Úgy érzed semmi sem jó, kedvetlen vagy, rosszabb esetben még az időjárás is tesz rá egy lapáttal, és egy szürke, esős, borús napra ébredtél. Összejöttek a dolgok, és nem látod a fényt az alagút végén? Ne csüggedj, adunk néhány ötletet, amivel magad mögött hagyhatod a rossz kedvet!

Kapcsold ki a világot!

Próbáld meg egy kis időre kikapcsolni a telefonodat, számítógépedet, legyél offline. Elsőre talán nem tűnik egyszerűnek, de hidd el, néhány óra múlva nem fog hiányozni, hogy percenként a képernyőre pillants, és pörgesd a közösségi médiát. Iszonyatos mennyiségű impulzus ér az okos eszközökön keresztül, és észre sem vesszük, hogy ezáltal mekkora stressznek vagyunk kitéve. Pihentesd az idegrendszeredet úgy, hogy mellőzöd ezeket a tevékenységeket egy kis időre. Készíts helyette egy forró csokit, és olvass néhány oldalt a könyvedből!

Hass, alkoss, gyarapíts

Alkoss valamit! Rajzolj, színezz ki egy mandalát, az aprólékos tevékenység segít kicsit kikapcsolni az agyad, és bizonyítottan segít jobb kedvre derülni, elég 15-20 perc hozzá. Ha megtetszik valószínűleg nem fogod abbahagyni egyhamar.

Átrendeznéd a szobád? Legyen így, egy kis vérfrissítés sosem árt. Dekoráld a falaidat, tegyél rendet az íróasztalodon, legyen meg minden apróságnak a helye. A rendrakás egy olyan tevékenység, ami után Te is úgy érezheted, hogy a lelki világod helyrebillent.

Vedd körbe magad emberekkel!

Van, akit az húz ki a rossz kedvből, ha egyedül hódolhat kedvenc tevékenységeinek, bezárkózik, és van, akit az, ha emberekkel veszi körbe magát. Ha az utóbbiak csoportját erősíted, akkor itt az ideje barátokkal/barátnőkkel találkozni. Hívd át magadhoz őket, beszélgessetek egy nagyot, közben hallgassatok zenét. Egy kedves emlékeket idéző zene elég is ahhoz, hogy jobb hangulatra derülj. Keressetek vígjátékokat, romantikus filmeket, vagy olyat, amihez éppen kedvetek van, tartsatok film maratont!

Írj ki magadból mindent!

Vezetsz naplót? Ha igen, akkor tudod milyen jó érzés kiírni magadból az érzéseket, legyen az jó, vagy rossz.

Mintha lepakolnád a régóta cipelt terheket. Ha magad alatt vagy, akkor pont erre van most szükséged. Ha ez még új tapasztalás lenne részedről, akkor pedig itt az idő, hogy kipróbáld. Fogj egy papírt és írd le, hogy mi az ami bánt, vagy éppen mi okozott örömet az elmúlt időben. Csak Te fogod utána elolvasni, vesd papírra a gondolataidat. Felszabadító tud lenni, ahogy megszületnek egymás után a mondatok, érzések, amik eddig talán még meg sem fogalmazódtak benned.

Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai, de ezek javarészt átmenetiek. Hamar át fogsz tudni lendülni rajtuk, ha hajlandó vagy a hétköznapi mókuskerékből kiszakadni, és csinálni valami mást. Írhatsz egy listát arról, amiért hálás vagy: pl. egészséges vagy, körbevesznek a szeretteid, vannak barátaid akikkel együtt tudsz nevetni és még megannyi dolog. Látod, nem is olyan nehéz?

Szerző:Batka Dóra
icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo