Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Merre menjek, ha itt a nyár?

Merre menjek, ha itt a nyár?

Nyár = szabadság. Vagy éppen fejtörést okoz mit is kezdj a nyakadba szakadt extra szabadidővel? Még nem tudod, mit is csinálj, hogy szervezd a nyarad, hogy ne unatkozz, ne a gép előtt ülj egymagadban? Persze elmehetsz dolgozni is egy nyári büfébe, pékségbe, hogy megkeresd a régóta vágyott okosórát, vagy fesztivál belépőd árát, de mi tudunk jobbat! Ha már az egész évet végig tanultad, legyen ez a két hónap a pihenésé, a töltődésé, tanulj új dolgokat, szerezz új barátokat!

Tábor kereső oldalak

Egy tábor kiválasztásakor meghatározó tényező a programválaszték. Legyen szó teniszről, lovaglásról, nyelvtanulásról, vagy kreatív alkotótáborról, a Táborfigyelő www.taborfigyelo.hu  vagy a gyerektabor-kereso.hu oldalakon tematikusan keresgélhetsz és sok részletes információt találsz. Ha a Balatont vennéd irányba, a funside.hu https://funside.hu/ is egy jó felület, ahol 22 különböző programból lehet válogatni egy balatoni helyszínen. Ha nem szeretnél egyedül útra kelni, körbekérdezheted barátaid, osztálytársaid is tábor ügyben. Ha neked is tetszik a nyári ötlet, akkor együtt is mehettek.

Indián élet

Akadnak nagyon különleges táborok is. Ezek közül személyes választásom a Pécs melletti indiántábor lenne. Öregmedve és Nagymedve, a Pepecs és a Pirokéz indiánok törzsfőnökei huszadik éve költöznek Sasrétre, a dél-zselici dombok völgyébe. A Kincskereső és Indiántábor https://vesztlfanni.wixsite.com/indiantabor augusztusban, több héten keresztül várja a kalandra, romantikára vágyó fiatalokat 15 éves korig.

Kommandósdi

Ha keményebb kihívásokra vágysz, a rendőrség és a hadsereg volt különleges egységének tagjai szervezik a kommandós, military  táborokat https://kolyokkommando.hu/reszletek.htm#CSOPORTOK_. Itt te magad is átélheted az akcióhősök kalandjait, a filmbeli különleges kiképzések mintájára megszervezett napirendet, tele kihívásokkal és rengeteg nevetéssel. Lőhetsz, úszhatsz, kúszhatsz - mászhatsz, támadási akciótervet készíthetsz és rajtaütést is szervezhetsz a katonás, mégis tinis légkörben. Két hét tábor a sok kaland mellett  - a szervezők szerint - olyan rendszeretővé teszi a legtrehányabb csibészt is, ami még a szülőket is meglepetésként éri.

Kép forrás: Újudvari Katolikus Ifjúsági Nyári Tábor
Kép forrás: Újudvari Katolikus Ifjúsági Nyári Tábor

Keresztény fiatalokból álló nyári közösség

Csatlakozz az Újudvari Katolikus Ifjúsági Nyári Táborához http://www.ujudvaritabor.hu/katolikus-ifjusagi-tabor/felsosoknek/ és éld át, mikor több száz fiatal együtt dicséri Istent, együtt imádkozik. Emellett túrák, éjszakai bátorságpróbák, tábortűz, számos sportolási lehetőség és kézműveskedés vár kicsik (6-12) és nagyok (13-17) táborában, külön időpontokban. Érdekes előadásokra, csapatjátékokra és felnagyított társasjátékokra is számíthatsz.

Ha pedig a zenélés van nálad fókuszban, akkor irány a Kazetta Katolikus Zenei Tábor www.kazettatabor.hu oldala. Az évente megrendezésre kerülő balatoni táborban a liturgikus könnyűzenei műfajban erősítheted szolfézs, énekes és hangszeres képességeidet.

Ha találtál magadnak való, tábor ötletet, beszéld meg szüleiddel, hisz fontos, hogy ők is egyet értsenek veled abban, mivel töltsd a nyári szünetet. Viszont, ha nekik is tetszik az ötlet és a a családi nyaralás mellett belefér a tábor a költségvetésbe, akkor nincs más hátra, mint hogy jelentkezz!

icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo