Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Segítség, offline vagyok!

Segítség, offline vagyok!

Elment a wifi? Megszűnt a kapcsolat a “külvilággal”? Furcsa érzés, ugye? Kicsit olyan, mintha megállt volna az élet, minden lelassult. Az offline mód elnémította az értesítéseket, rákényszerített arra, hogy ne pörgesd megállás nélkül a közösségi média oldalait. Hirtelen azt se tudod, hogy mihez kezdj a sok szabadidővel, ami rendelkezésedre áll? Összegyűjtöttünk pár tevékenységet, amiket akkor is tudsz űzni, ha éppen felmondta a szolgálatot az internet.

Értékesebbé válik az idő

Hidd el, néha áldás tud lenni az, ha kicsit parkolópályára teszed a mobilodat, számítógépedet, és egy kicsit internet-mentesen töltöd az idődet. Egészen felszabadító érzés tud lenni, ha egy-két óra után már nem érzed úgy, hogy mindenféleképpen “csak rá kell pillantanod” a készülékre.Offline módban jobban bele tudsz merülni egy-egy feladatba, hobbiba, anélkül hogy az internetet használnád. A kreatív tevékenységek segítenek kikapcsolódni, végre beleáshatod magad egy olyan témába, amit eddig csak halogattál. Van egy új szabadidős tevékenység, ami érdekel? Itt az idő, gyerünk, kezdd el! Szeretsz festeni? Elő a papírlappal és az ecsettel, pár perc előkészület után készülhetnek is a képek!

Irány a természet!

Ha szabadtéri időtöltésről van szó, akkor a lehetőségek tárháza jóformán végtelen. Hívd össze a barátokat, tesókat és rajzoljatok a járdára krétával, ugróiskolázzatok, játszatok a kertben, bújócskázzatok, csapjatok egy pikniket, menjetek el biciklizni, röplabdázzatok. Építsetek akadálypályát, rögzítsetek fákhoz madzagokat úgy, hogy minél nehezebb legyen keresztüljutni a célig anélkül, hogy hozzáérnétek. Készítsetek óriás memóriajátékot: papírtányérokra rajzoljatok különböző figurákat (mindegyikből kettőt), majd fejjel lefelé helyezzétek el a földön őket, és indulhat is a játék. Keressétek meg mindegyiknek a párját.

Buli a négy fal között

Egy ruhaszárítóból vagy székekből parádés bunkert tudtok építeni néhány takaró segítségével. Csempésszetek be egy zseblámpát, kuckózzatok be, olvassatok könyvet, beszélgessetek, társasozzatok. Mikor raktál ki utoljára puzzle-t? Régen igaz? Akkor itt az ideje, elképesztően jó kikapcsolódás! Kérd meg anyukádat, hogy segítsen egy egyszerű receptet keresni, és süss süteményt. Kezdj el egy új könyvet, színezz, írj naplót, vagy rendezd át a szobád, ha ahhoz van kedved. Rendezz táncversenyt a tesóddal, a végén lehet, hogy a szüleid is kedvet kapnak!

Agytornára vágysz? Fogj egy kockás papírt, és indulhat a torpedó verseny, ország-város játék, vagy akár az amőba.

Csigavér, semmiről nem fogsz lemaradni, ha néhány órán keresztül nem a neten lógsz. Vedd észre, mennyivel jobb dolgokkal tudod tölteni az idődet!

Tölts időt a haverokkal, tesókkal, gazdagodj jobbnál jobb élményekkel. És ne feledd! Ezeket nem csak akkor űzheted, ha cserben hagyott a hightech. Legyen természetes, hogy néha offline vagy, és csak a pillanatnak élsz.

icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo