Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Így játssz a fiatalabb testvérrel

Így játssz a fiatalabb testvérrel

Nem mindenkinek adatik meg, de akinek van kisebb-nagyobb tesója, tudja jól, hogy páratlan érzés tud lenni, hogy van egy “szövetségese”. Természetesen ezek a kapcsolatok is megélnek mélységeket és magasságokat: például, ha nagy a korkülönbség, akkor nehezebben tudtok kapcsolódni. Összegyűjtöttünk néhány tevékenységet, amiket garantáltan kedvelni fognak a kisebbek is, és remekül fogtok tudni együtt szórakozni.

Ébreszd fel a kreativitását!

Számtalan szuper játékot ki lehet találni a kisebbeknek, ha óvodás öcséd vagy húgod van, akkor csalogasd elő a kreatív énjüket. Rajzoljatok, színezzetek, fessetek együtt, gyurmázzatok, készítsetek állatokat belőle. Vágjatok ki színes papírból különböző formákat, készítsetek absztrakt képet. Fűzzetek fel tésztát egy cérnára, és meg is van a nyaklánc. A gyerekek fantáziája nagyon élénk tud lenni, engedd, hogy ő is ötleteljen, segíts neki a megvalósításban. A kreativitást a mozgásba is be lehet vinni: ha már kisiskolás korú a testvéred, akkor állítsatok fel akadálypályát a szobában, akár unokatesókat, barátokat is bevonhattok a szórakozásba.

Elme-torna

Próbáljátok ki a memóriajátékot, vagy szóláncot. Valaki mondjon egy szót, és a soron következőnek az utolsó szó legutolsó betűjével kell mondani egy másik szót. Jó kis agytorna tud lenni, és ezt még úgy tudjátok bonyolítani, ha mindig meg kell ismételni a már korábban hallott szavakat, természetesen sorrendben.

Szórakozás a rokon gyerekekkel

Kellene valami program a rokon gyerekekkel? Pattanjatok bicajra, tekerjetek egyet a környéken, válasszatok valamilyen társasjátékot vagy kártyázzatok. Menjetek ki a közeli parkba focizni, kosarazni. Játszatok ország-várost, de ha csak ketten vagytok torpedózhattok is. Álljatok párba, fújjatok fel két lufit (páronként egyet). A párosotok egyik tagjának a levegőben kell tartani a lufit, de nem érhet hozzá kézzel, hanem a csapattársának kell utasítást adnia, hogy lábbal, orral, hassal, esetleg fejjel érhet-e a ballonhoz, a lényeg, hogy minél tovább a levegőben tartsátok.

Kisebb testvérrel játszani néha kihívást jelenthet, hiszen nem biztos, hogy az első játék leköti a figyelmét, de ha látja rajtad, hogy neki szenteled a figyelmed és kapcsolódni szeretnél hozzá, akkor könnyen megtalálhatjátok a közös hangot. Ajánlj fel neki lehetőségeket, hogy mik közül lehet választani, próbáljatok ki sokfajta elfoglaltságot, ki tudja melyik lesz a nyerő? Azon túl, hogy lekötöd egy kis időre, nagyon sokat tudsz tenni ezzel azért, hogy még szorosabb testvéri kötelék alakuljon ki köztetek, aminél nagyobb kincs nem létezik.

Szerző:Batka Dóra
icon

kapcsolódó cikkek

család

Uspace.hu logo
Emmi logo