Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Szülőkkel utazni?

Naná!

Szülőkkel utazni?

“A világ egy könyv, aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.” Szent Ágostontól származik az előző idézet, és nincs ennél szebb megfogalmazása annak, hogy miért olyan hihetetlenül klassz dolog világot látni. Legyen szó belföldről vagy külföldről, az utazással nyerni fogsz: tapasztalatot, élményt, kapcsolatokat. Ugorj hát fejest a kalandba, és ne amiatt bánkódj, mert egyedül még nem engednek el a világ másik felére. Ki tudja, talán ez lesz az eddigi legviccesebb túra az ősökkel, amit sosem fogsz elfelejteni.

Ne legyen nyűg!

Utazni lehet sokféleképpen: egyedül, barátokkal, szülőkkel, csoporttal. Amíg nem válsz nagykorúvá, addig szülőkkel fogsz tudni csatangolni a nagyvilágban, és velük is éppolyan nagy élmény lesz, mintha barátokkal mennél. Most kell még közös élményeket gyűjteni velük, ezekre lesz a legjobb visszaemlékezni, együtt nevetni a régi csetlős-botlós nyaralásos történeteken, később már szívesebben fogsz barátokkal, barátnőkkel menni vagy akár egyedül is. Ne utasítsd el egy szuper kaland lehetőségét, inkább tedd minél emlékezetesebbé.

Mindig csak velük - de meddig?

Ha tudod már, hogy tervezés alatt van a nyaralás/utazás, akkor ajánld fel a segítségedet otthon. Vedd ki a részed az előkészületekből, gyűjts össze programokat, látnivalókat, amiket megnézhettek. Ha belevonódsz a szervezésbe, garantáltan meg fog jönni a kedved hozzá, nem mellesleg egészen biztos, hogy örülni fog neki mindenki.

Értékeld, hogy biztonsági hálóként, ott vannak körülötted szüleid, vigyáznak rád, segítenek ha baj van. Óriási dolog, hogyha nem egyedül kell megoldanod egy nehéz helyzetet, hanem tudsz ilyenkor valakire számítani. Sokat tanulhatsz abból is, ha látod, hogy ők hogyan oldanak meg különböző helyzeteket.

Lehet, hogy nem megy minden zökkenőmentesen, tanulj a hibákból, később jól fog jönni!

Az utazás nem csak arról szól, hogy ki kell találni, hogy merre indulj. Világot látni nem olcsó dolog, ellenben minden pénzt megér.

Együtt a család - de nem mindenáron

A családi nyaralás nem azt jelenti, hogy sülve-főve együtt kell mennetek mindenhova. Beszéld meg velük, hogyha szeretnél néhány órát egyedül lenni. Csinálj külön programokat, nézz utána, hogy mi érdekel, hova mennél és utána avasd be őket. Ha nyíltan kommunikálod feléjük, hogy mik a vágyaid, akkor ők is bátrabban fognak utadra engedni. Jó alkalom arra, hogy bebizonyítsd, tudsz magadra vigyázni, felelősségteljes vagy, és egyedül is megállsz a lábadon egy ismeretlen környezetben.

Azért élvezettel teli szülőkkel világot látni, mert kiszakadtok a hétköznapi mókuskerékből, és teljesen más minőségben tölthetitek együtt a napokat. Más oldalukról ismerheted meg őket, és akár egy jó alkalom lehet arra, hogy felhozd a jövőbeni utazás lehetőségét, ami esetleg nélkülük fogsz megszervezni. Igyekezz sokat beszélgetni velük! A kamaszkor önmagában sem egyszerű periódus, hol közelebb, hol távolabb kerültök egymástól, ezért egy közös kiruccanás tökéletes alkalom arra, hogy minőségi időt tudjatok együtt eltölteni, anélkül, hogy rohanni kellene valahova.

Szerző:Batka Dóra
icon

kapcsolódó cikkek

család

Uspace.hu logo
Emmi logo