Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Lala, Momo, és Holden 

Lala, Momo, és Holden 

Elérkezett az ősz, rövidülnek a nappalok, egyre korábban sötétedik már odakint és az esték is egyre hűvösebbek. A rövidujjú pólóra pulóver kerül, a strandpapucsot pedig a cipő váltja fel. Limonádézás helyett pedig inkább teát vagy forró csokit iszunk. De ugyanilyen változás megy végbe a szabadidős programjainkban is. Strandolás és koncertek helyett inkább moziba vagy kávézóba megyünk, esetleg megnézünk egy jó színházi előadást.

Egyre inkább van kedvünk bekuckózni, meginni egy bögre sütőtökös lattét vagy meleg teát. A kuckózáshoz jó társunk lehet egy könyv is, amely segít minket átvészelni ezt az igencsak depresszív időszakot. Ha nem tudod mit olvass, most segítünk neked választani. Összegyűjtöttünk néhány könyvet, amit nagy bizalommal merünk ajánlani!

Az első egy magyar klasszikus: Szabó Magda Tündér Lala című regénye

Lala egy tizenéves tündérfiú, aki mint minden kamasz próbálgatja saját és környezete határait. Szinte mindennel szembemegy, ami egy átlagos tündérnél főbenjáró bűnnek számítana: ellopja édesanyja láthatatlanná tevő és alakváltó piruláját, kiszökik Tündéroszágból stb. Egy szóval ott okoz galibát, ahol csak tud. Lala azonban nem egy átlagos tündér, ugyanis az ő anyukája Írisz a tündérek királynője. Szabó Magda Tündér Lala című alkotása nem csak egy lebilincselő meseregény, de egyben egy kiváló könyv családról, szerelemről, megbocsátásról és igazságról. Nem csak gyerekeknek!

A második ajánlatunk a német Michael Ende Momo című alkotása

A címszereplő Momo egy igazán fura szerzet. Nincsenek szülei, nincsen családja, nincs igazi otthona, mégis megvan mindene. A város szélén, a régi amfiteátrumban élő Momo egy igencsak különleges és manapság elég ritka képességgel rendelkezik: a meghallgatás képességével. A kislány csak nagyon ritkán beszél, viszont érdeklődő tekintete és készséges hallgatása maga köré gyűjti a város apraját-nagyját. Élénk közösség alakul ki a kislány körül, amit a szürke urak ténykedése tör meg. Ha érdekel, hogy menti meg az emberek idejét Momo, akkor ne habozz kezedbe venni a regényt.

Harmadik könyvünk egy igazi külölegesség: J. D. Salinger Rozsban a fogó című könyve

Hol laknak a kacsák télen, mikor befagy a tó? Miről lehet felismerni egy igazi katolikust? Ki kap el, ha hanyatt-homlok futsz a rozson át?

Ezekkel a kérdésekkel szinte biztosan találkozol majd, ha kezedbe veszed J. D. Salinger Rozsban a fogó című regényét, amely az 1951-es megjelenése óta szinte az egész világot meghódította. A regény főszereplője, Holden Caulfield egy olyan srác, aki nem bírja elviselni a konvenciókat és az üres fecsegést. Szinte minden ellen lázadva és szinte mindent kipróbálva keresi önmagát és életének értelmét. Holden lelki önéletrajza választ ad a bevezetőben feltett kérdésekre, viszont nem hagy nekünk nyugtot és még több kérdést szegez hozzánk életünkkel kapcsolatban

icon

kapcsolódó cikkek

töltekezés

Uspace.hu logo
Emmi logo