Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Nem a szex hiányától lesz tiszta a kapcsolatotok! Azaz pontosítok: nem csak a szex hiányától!

Nem a szex hiányától lesz tiszta a kapcsolatotok!    Azaz pontosítok: nem csak a szex hiányától!

Tudtad, hogy a tiszta szexualitás sokkal összetettebb, mint gondolnánk? Sokan úgy gondolják, ha szüzek maradnak a házasságig, akkor tisztán is készültek. Nos, van egy rossz hírem. Ahogyan a szexualitás is, úgy a tisztaság is ennél sokkal összetettebb.

Házasság előtti tisztaság. Nagyon becsapós kifejezés. Ezzel mintha azt sugallanánk, hogy házasság után már nem kell tisztán élni? Vagy mintha a szex egy tisztátalan dolog lenne? Nos, öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Amikor a szexualitásról beszélünk, akkor nem csak a szexről van szó. Egy pár szexualitásába beletartozik az is, amikor megfogják egymás kezét, vagy amikor vággyal telve néznek egymásra. Vagy amikor flörtölnek. Még egy ártalmatlan puszi is a szexualitásuk része.

Nem, ezzel nem arra gondolok, hogy házasság előtt nem foghatod meg a párod kezét. A lényeg az, hogy a házasság előtt is és után is tartsátok tisztán a szexualitásotokat.

De mit értünk tiszta alatt?

Azt, amikor a szexualitásotokat nem arra használod, hogy a saját igényeidet kielégítsd, hanem arra, hogy a szeretetedet és ragaszkodásodat, összetartozásotokat kifejezd a párod felé.

Egy pillantás is lehet önző vagy tisztátalan. Egy kézfogás vagy csók is. És természetesen a szex is. Sajnos nem lehet éles határt húzni, hogy akkor idáig tiszta, innentől már nem. Ez sok mindentől függ.

A szexualitás szintjének mindig meg kell felelnie a kapcsolat bizalmi szintjének. Hiszen csak akkor fogod tudni a szexualitáson keresztül kifejezni a szeretetedet, ha már megvan köztetek az ehhez szükséges bizalom. Gondolj csak bele, ha egy romantikus filmben két idegen csókolózik, az nem ugyanolyan, mint amikor a film végén a két főszereplő. Fontos, hogy a kapcsolatotokban meg tudjátok várni a saját romantikus filmbéli jeleneteiteket.

És mihez mikor jön el az idő?

Erre sajnos nincs egy univerzális recept. A lényeg az, hogy beszélgessetek minél többet, hogy semmi se történjen a másik beleegyezése és akarata nélkül. Ne legyenek köztetek tabuk, bátran beszéljetek úgyis a szexualitásról, szexről, hogy még nem feküdtetek le. Ezzel is mélyítitek a köztetek lévő bizalmat és elköteleződést.

Sokszor azt látom, hogy érdemesebb picit várni, mint elsietni, és ezt nem csak a szexre értem. Ha úgy haladtok tovább, hogy a bizalom köztetek még nem indokolná ezt, óriási sérülésnek tehetitek ki egymást. Inkább várjatok az első csókkal a harmadik, negyedik randiig és legyen olyan, amilyet megérdemeltek, mint elsiessétek, vagy olyannal történjen, aki nem méltó rá. A várakozás sokszor a tiszteleted kifejezését is jelenti a másik felé.

A legtöbb párnak a legnagyobb kérdés, hogy mikor állnak készen arra, hogy szexeljenek. Mivel ez a szexuális skála legmagasabb foka, ami a legtöbb bizalmat igényli, fontos hogy, érzelmileg a lehető legbiztonságosabb környezetben történjen. Én úgy gondolom, hogy erre a legmegfelelőbb keretet a házasság adja, hiszen ekkor a párod feltétlen bizalmadat élvezni, hiszen ott van mögöttetek egy kölcsönös holtodiglan – holtomiglan ígéret.

Ne hazudjunk a testünkkel!!!

Tudtad, hogy a kommunikációnk mindössze 35%-a az, amit szavakkal mondunk? További 20% a hangszín, 45% a nonverbális jelzések, azaz a mimika, testtartás, a másikhoz való érintés, stb… Tehát sok esetben sokszor hangsúlyosabb az, hogy mit teszünk, mint hogy mit mondunk.

Ha látsz egy párt az utcán kézenfogva andalogni mi jut eszedbe? Hogy biztos még csak kavarnak? Nem! Azt látod, hogy ők már egy pár, akik ragaszkodnak egymáshoz, és nyilvánosan felvállalják egymást.

A szexualitás egy izgalmas kaland, amit gyönyörű együtt felfedezni a párunkkal. De tiszteljük magunkat és a másikat is annyira, hogy nem hazudunk egymásnak. Se szavakkal, se a testünkkel. Ez a tiszta szexualitás egyik legfőbb ismérve.

icon

kapcsolódó cikkek

kimitmikorhol

Uspace.hu logo
Emmi logo