Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

4 + 1 pontban a házibulikról

4 + 1 pontban a házibulikról

Nem volt olyan régen az az időszak, amikor szinte bezárva kellett átvészelni a hétköznapokat, ráadásul a hétvégéket és szünidőket is. A Covid nagymértékben elvette a lehetőségeket, és bár ez minden korosztályra érvényes, bizonyos szempontból a te generációd sínylette meg mindezt a legjobban.

A pandémiának mostanra szerencsére rég vége, talán már meg is szoktad, hogy újra szabadon mozoghatsz, szórakozhatsz, a barátaiddal bulizhatsz. Eljártok nyilvános helyekre, szabadtéri eseményekre, na, de mi a helyzet a házibulikkal? Ennek részleteiről gondolkozunk ebben a cikkben, aminek az elolvasása akkor is hasznos lehet számodra, ha „régi-új” házibulizó vagy (vagyis a Covid előtt is buliztál már), de akkor is, sőt, akkor különösen, ha kezdő vagy ebben a műfajban.

Koncentrált személyes találkozás

A házibulik általában kisebb zárt térben zajlanak, például valamelyikőtök otthonában (vagy a nyárra való tekintettel kertjében), ahol meghatározott számú és méretű helyiség áll a rendelkezésre. Ebből kifolyólag, ha sok embert hívtok meg, akkor bizony számolnotok kell azzal, hogy zsúfolttá válik a lakás/ház/udvar, és azzal is, hogy így intenzívebbek lesznek a találkozások, hiszen ebben a helyzetben nem sok lehetőség van arra, hogy bárkit is elkerülj. Ez nem baj, sőt, jó alkalom lehet új ismeretségek és barátságok kötésére, viszont, ha te egy kicsit introvertáltabb személyiség vagy, akkor a házibulizás ezen oldalára mindenképp készülj fel lélekben.

Fotók, videók és miegymás…

A modern kor gyermekének lenni nem könnyű dolog, hiszen olyan dolgokkal is számolni kell, amikkel soha eddig a világ fennállása óta. A szüleid még úgy bulizhattak, és úgy próbálgathatták ifjúkori szárnyaikat, hogy annak semmilyen vizuális nyoma nem maradt, maximum mendemondák születtek arról, hogy kivel mi történt egy-egy estén. A te generációd viszont már abban a helyzetben van, hogy mindenki táskájában, nadrágzsebében, vagy épp kezében lapul egy mini „számítógép”, amivel fotót, mozgóképet, de még hangot is rögzíthet. Éppen ezért, érdemes úgy jelen lenni (és ez bármilyen más összejövetelre is vonatkozik), úgy viselkedni, olyan dolgokat tenni és legfőképp nem tenni, amiket akkor is vállalni tudsz, ha azok valamiért kikerülnek a világhálóra. Biztosak vagyunk benne, hogy nem szívesen látnál viszont, vagy hallanál vissza magadról kellemetlen tartalmakat a közösségi médiában.

article image

Igyak, vagy ne?

A felelősség csakis a tiéd, a téma kapcsán pedig mindössze a következő tanácsokat adnánk. Ha bármit is iszol, figyelj a mennyiségre (és persze nem árt, ha a minőségre is), ne nagyon keverd a különféle italokat, ügyelj arra, hogy tiszta víz is kerüljön a szervezetedbe (ezzel elejét veheted többek között a fejfájásnak és a másnapi rosszullétnek is), illetve egyél, vagyis kerüljön a gyomrodba olyan étel, ami bizonyos mértékben felszívja az alkoholt. Ha pedig egyáltalán nem vagy iszogatós alkat, vállald bátran ezt is, állj ki emellett a döntésed mellett, és ne foglalkozz az esetleges külső nyomással.

Mindenki bejöhet a buliba?

Ezt nektek kell meghatároznotok, illetve a szervező személynek, személyeknek. Érdemes figyelembe venni a rendelkezésre álló hely kapacitását, és persze azt is, hogy a meghívott emberek hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ha például két személyről tudjátok, hogy kifejezetten nincsenek jóban, és az egy helyen való tartózkodásuk konfliktust okozna, akkor mérlegeljétek, melyiküket hívjátok meg. Nem árt az sem, ha kiválasztotok pár olyan kortársat, akik egyfajta „ajtónállóként” ellenőrzik, ki megy be a buliba. Nem biztos, hogy híre megy a privát eseménynek, de sose lehet tudni, kik bukkannak fel egy-egy házi mulatságon.

Ne hagyjátok el egymást

Ha nagyobb volumenű a rendezvény, ahova meghívást kaptatok, és előre tudjátok, hogy tele lesz ismeretlen arccal a hely, akkor érkezzetek együtt a legjobb barátoddal/barátnőddel, pároddal. Figyeljetek egymásra, ne hagyjátok el a másikat hosszú időre, és lehetőleg együtt is menjetek haza.

icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo