Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

A játék ereje

A játék ereje

Partit szervezel a hétvégére? Szeretnél valami olyat csinálni, amiben mindenki felszabadul, ami egyszerre vicces és izgalmas, ami összekovácsolja a társaság tagjait? Tudtad, hogy van élet a videójátékon is túl! Játszatok!

Játszani jó. Közösségben még jobb. A játék szórakoztat,felszabadít, tanít; például türelemre, toleranciára, szabálykövetésre, a győzelem vagy éppen a kudarc kezelésére. Játszani a legjobb közösségben, barátokkal, családtagokkal.

A társasjáték mindig remek ötlet a szórakoztató időtöltéshez. Rengeteg jó játék létezik a klasszikus: Ne nevess korán!-tól a modern logikai, stratégiai társasjátékokig. A lényeg, hogy bármi is az, élvezzétek, a közös játék öröménél jobb feltöltődés nem nagyon van!

Nézzük meg, melyek a legjobb társasjátékok, amelyek emelhetik a nyári esték hangulatát és igazi, közös élményt, élvezetet nyújtanak!

Kódfeltörős játékok - Mastermind

A kódfeltörős játékok alapja. Legalább ketten kelletek hozzá, egy kódkészítő és egy kódtörő, csapatban lehet bajnokság formájában, időre is játszani. A kódkészítő célja a tökéletes kód létrehozása, amelyet senki sem tud feltörni. A másik oldalról a kódtörőnek a lehető legkevesebb találgatással kell feltörni a kódot. A szabály 12 próbálkozásra ad lehetőséget, ha addig nem sikerül, a készítő nyert, indulhat a következő menet vagy a visszavágó. A többi kódfejtő játék is hasonló elven működik, mind remekül fejleszti a logikát.

Építő játékok - Jenga

A legnépszerűbb építős játék. A toronyból csak egy kézzel csak egy kockát vehetsz ki egyszerre, a legfelső szintről tilos emelni. A játékosok folyamatosan váltják egymást, amíg a torony le nem esik. Az a játékos veszít, akinél a torony ledől. A legjobb ebben a játékban, hogy nincs maximális játékosszám, így az egész csapat csatlakozhat a térlátás és a statika kihívásához!

article image

Nyelvi rejtvények - Scrabble

Őt biztos nem kell bemutatni. Minden keresztrejtvény alapja, csak itt a játékosok alkotják a feladványokat. Fontos, hogy még a játék elején alkossatok külön szabályt arról, milyen szavakat, ragokat fogadtok el. Érvényes-e a szleng, a mozaikszó, az idegen nyelvből átvett kifejezés? Lehet játszani csapatban vagy egyénileg egymás ellen, a legjobb az egészben, hogy a játék során a helyesírásod és a szókincsed is fejlesztheted!

A szórakoztató stratégia - Monopoly

Ezerféle stratégiai játék létezik már, a klasszikustól kezdve a filmosorozatokra, környezetvédelemre vagy éppen űrhajózásra átalakított, telepes, városépítős, vadnyugati vagy éppen történelmi háborús játékokig. Mindegyik alapja a Monopoly. A stratégiai játékok őse és királya, a saját monopóliumod arról szól, hogy minél több értékes kártyalapot gyűjts be - vagy éppen lopj el, ha arra is ad lehetőséget a szabály, erre utasít a kihúzott akciókártya - ellenfeleidtől. Vigyázz, a szerencse forgandó, ez a monopoly lényege, a legjobb szériára is jöhet egy csőd! Egy igazi monopoly parti órákig eltarthat, igazi sírós-nevetős, összeborulós partijáték!

article image

Szerepjátékok - Tabu, Most mutasd meg!, Beugró

Ha elég nagy a társaság és lehet csapatokat alkotni, akkor a szerepjátékok a legviccesebbek. Nevetéssel, sőt nyugodtan fogalmazhatunk úgy, röhögéssel telhet meg a levegő a kimondani tilos szavak körülírása, a közmondások elmutogatása vagy lerajzolása, a helyzetgyakorlatok előadás közben. Egy baráti társaságban ezek a legjobb játékok, de idegenekből is percek alatt igazi cimboraságot varázsolhatnak.

Szerző:Végh Attila
icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo