Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Nem vagyok már szerelmes, szakítsak vagy se?

Nem vagyok már szerelmes, szakítsak vagy se?

A szerelem érzése elmúlhat, ez teljesen természetes, ahogyan az is, hogy a te korodban gyakran követik egymást a kisebb-nagyobb fellángolások.

Ha többször voltál már szerelmes, akkor egy kicsit jobban kiismerheted magad ebben az érzelmi hullámvasútban, ha viszont épp egy kapcsolatban vagy benne, és azt érzed, kialudt valami részedről, az is normális, és egyáltalán nem kell úgy gondolnod, veled van a probléma. A személyiséged, a gondolkodásod, a meglátásaid és a másokhoz való viszonyulásod is folyamatosan változik ebben a korban (sőt, egész életedben), így előfordulhat, hogy akiért odavoltál pár hónapja, netán éve, azzal most már nem érzed annyira felemelően magad.

Elhagyjam, vagy ne?

Ezt neked kell átgondolnod, de persze kaphatsz hozzá segítséget a környezetedtől. Egy ilyen lépést komolyan érdemes megfontolni, hiszen nemcsak a másiknak, de neked is okozhat lelki sérüléseket, ennek ténye viszont nem lehet indok, ha azt érzed, nem szeretnél tovább a kapcsolatban maradni. Ha nem tudsz dönteni, mérlegelj! Ebben segíthet, ha például listát írsz magadnak (pozitív és negatív érvek), vagy egyszerűen csak mélyen átgondolod, mit érzel, és mit szeretnél a jövőben. Ilyen elhatározások előtt, pont azért, hogy tisztábban tudj gondolkodni, jó, ha egy kis időt adsz magadnak, és ezt esetleg külön töltöd a párodtól.

Hogyan szakítsak?

Nincs univerzális recept a szakításra, és sajnos akárhogy is történik, megviseli a feleket, azt is, aki a kezdeményező volt. Ha elhatároztad, hogy megteszed, egyet tarts a szemed előtt: tedd úgy, ahogyan szeretnéd, hogy veled is tegyék, vagyis légy őszinte, türelmes, empatikus és tisztességes (például ne chaten, sms-ben, levélben add a tudtára, hanem állj elé személyesen).

Ezután jóban marad(hat)unk?

Az elválás módja akár egy későbbi jó kapcsolatnak, esetleg barátságnak is az alapja lehet, hiszen attól, hogy véget ért közöttetek a szerelem (vagy egyikőtök részéről elmúlt), attól még idővel lehettek egymás életének a részei. Ha viszont úgy érzed/érzitek, ez túlságosan fájó lenne, esetleg tele vagy/vagytok feszültséggel a másik iránt, nem muszáj erőltetni a jövőbeni közeli viszonyt.

Mi lesz, ha mégis együtt maradunk?

Egy párkapcsolat, főleg azok, amik már sok éve tartanak, remekül működhetnek akár szerelem nélkül is. Bizonyos idő után a forró érzelmek erős szeretetté, összetartozássá és csodálattá alakulhatnak, a felek pedig ezek mentén értékes és tartalmas kapcsolatot ápolhatnak. Azt, hogy neked ennyi idősen mi a működőképes, milyen terveid vannak a választottaddal, mennyire kardinális kérdés az életedben a szerelem, csak te tudhatod. Ha kételkedsz, és nem tudod, milyen irányba menj tovább, kérd ki idősebb személyek tanácsát, és a szerzett információk, valamint a belső megérzéseid alapján dönts.

icon

kapcsolódó cikkek

szerelem

Uspace.hu logo
Emmi logo