Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Dicsőítés, avagy minden örömünk megosztása Istennel

Dicsőítés, avagy minden örömünk megosztása Istennel

Nem mennek a kötött, monoton imák, de szeretnél szívvel Isten felé fordulni? Íme, egy mód, amivel elérheted Őt, kifejezheted örömödet és háládat, a vágyadat, hogy találkozz Vele.

Mit értünk dicsőítés alatt?

Szűkebb értelemben dicsérni Istent, ám itt sokkal többről van szó: állandó hálaadásban élni. A Szentírásban több helyen szerepel a felhívás, hogy örvendezzünk, dicsérjük, áldjuk, és énekeljünk az Úrnak.

„Énekeljetek új dalt az Úrnak, daloljatok neki szép öröméneket zengve!” 96. zsoltár

Ez az imádság egy szabadabb formája, ahol érzelmeinket könnyebben kifejezhetjük, önfeledten állhatunk Isten elé, mindezt közösségben, közönségként rajongva Ő érte.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

A dicsőítés általában Oltáriszentség előtt történik, hiszen valljuk, hogy a Szentostyában Jézus valóságosan jelen van közöttünk, így közvetlenül járulhatunk az Úr színe elé, ami megkönnyíti a Vele való kapcsolódásunkat. A fizikai odafordulás erősíti bennünk a jelenlét érzését, figyelmünket könnyebben összpontosíthatjuk, így hamarabb hangolódhatunk Istenre.

A közös éneklésnek itt fontos szerep jut, hiszen itt nem magán imádságról van szó, ugyanakkor az Istennel való találkozás mindig személyes. A dalokat gondosan választják meg, hogy minél inkább Istenhez emeljen. Számos zsoltárt zenésítettek meg, vagy ihlettek maguk a zsoltárok, hiszen ezek a legősibb Istenhez fohászkodó imáink.

Sokszor lehet látni, hogy fiatalok felszabadultan, kitárt karokkal hangosan énekelnek, állva, térdelve vagy leborulva örvendeznek az Úrban. Az Ószövetségben Dávid, a zsidók királya, teljesen belefelejtkezve Istenbe énekelt és táncolt a szent sátorban. Ő sem tudta elrejteni örömét.

Az egész dicsőítést átitatja a hálaadás, ami erősíti bennünk az Istenre való ráhagyatkozást. Dicsőíteni életmód is, mert aki szüntelenül hálát tud adni minden helyzetben Istennek, az megtapasztalhatja az isteni vigasztalás örömét. Érjen öröm vagy bánat, ne felejtsd, hogy az Úr mindig melletted van, főleg akkor, amikor a legnagyobb szükséged van Rá. Ezért hát szüntelenül hálásak lehetünk Neki, beállhatunk a dicsőítők sokaságába, ahogyan az angyalok is szüntelenül dicsérik Őt, mert mindig mellettünk van szeretetével a Szentlélekben.

Milyen programokon van dicsőítés?

Ez az a nap!

Felekezettől függetlenül együtt dicsőíthetsz más keresztényekkel, erősítve az összetartozást, hogy mindannyian testvérek vagyunk Krisztusban. Úgy gyűlhetünk össze, mint „azon a napon”, amikor majd az Úr egybegyűjt minket, mint az övéit.

Tűz és Fény

Dicsőítő szentségimádás, ahol közben járást kérhetsz, vagy közben járhatsz másokért az Úr előtt. Ezen a dicsőítésen nagy hangsúly helyeződik a Szentlélek közbenjárására, hogy kiáradjon minden jelenlévőre és megihlesse őket. Sokan számolnak be isten-tapasztalatokról a résztvevők közül, sokan térnek meg, vagy erősödnek meg hitükben. Egy ez egy igazi lelki feltöltődés. Kép1.jpg

Dicsőítő fitnesz? Az meg mi? Ha érdekel, katt a videóra!

Szerző:Szalai Zsolt
icon

kapcsolódó cikkek

Isten

Uspace.hu logo
Emmi logo