Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Imádkozni jó, de mégis hogyan?

Imádkozni jó, de mégis hogyan?

Azt tudjuk, hogy imádkozni lehet séta közben is, útban az iskolába, edzésre, munkába, vagy akár kutyát sétáltatva is, de emellett jó, ha megragadod azokat a rövid, de értékes pillanatokat is, amikor éppen egyedül vagy és van pár perc szabadidőd. Esetleg iskolai szünetek alatt, vagy tanulás közben relaxálás helyett. Ilyenkor is jól jönnek az ima appok.

Sokszor nehéz elkezdeni imádkozni, főleg ha kevés az idő. „Megérkezni” Istenhez nem olyan egyszerű, hiszen ki kell, hogy kapcsoljunk, a figyelmünket összpontosítanunk kell, ha pedig az időnk is kevés, jó, ha vezeti azt valamilyen módszer. Ilyen imamódokat, imaformákat applikációkon keresztül is használhatunk, hiszen a telefonunk minden helyzetben a kezünk mellett van.

Zsolozsma

A Katolikus Egyház mindennapi imája. Ebben az a különleges, hogy Jézus is ezeket a zsoltárokat imádkozta. A zsoltárok nagyon régi verses szövegek, énekek és himnuszok a Bibliában, amelyet egy meghatározott forma szerint mondanak minden napszakban, az egész világon.

Az applikáció használata egyszerűbb a hagyományos köteteknél, ugyanis itt nem kell lapozgatnod, minden össze van válogatva aznapra egy helyen. A lenyitható fülek is segítenek bennünket, hogy egyértelmű legyen mit, mi után kell imádkozni.

Bible In One Year

Angol nyelvű bibliaolvasási ütemterv és útmutató az év 365 napjára. Arra ösztönöz, hogy komolyabban foglalkozz a Biblia tanításaival és alkalmazd azokat a mindennapi életedben. Egyedül nehéz olvasni a Szentírást és egyszerre sok is, ebben segít nekünk ez az applikáció. Minden napra ad egy zsoltárt, egy Ószövetségi és egy Újszövetségi szöveget, plusz egy kommentárt, amit meg is lehet hallgatni több verzióban is.

Az Élet Apostola

Aki Te lehetsz, ha vállalod a közbenjáró imát egy magzatért. Igen nemes feladat egy csöppség életéért. Számos körülmény van, amikor veszély fenyegetheti egy gyermek születését. Nagy áldás és nagy teher éri egyszerre azt a családot, ahol az édesanya várandós lesz. Nagy szüksége van a lelki segítségnyújtásra egy olyan anyukának, aki nehéz helyzetbe került. Imádkozz az applikáció segítségével, és lélekben fogadd örökbe a magzatát. Imádkozz 9 hónapon át, vagy ameddig a baba világra nem jön. Segítségedre lesz ebben 275 speciális elmélkedés, minden napra egy. Az applikáció segítségével nyomon tudod követni a baba fejlődését, és születése után osztozhatsz az édesanya örömében is.

Pray As You Go

Egy angol nyelvű applikáció, ami arra buzdít, hogy menet közben is imádkozz. Egy elmélkedő imaformát kínál, ami keretet adhat a saját személyes imádságodnak. Minden napra egy elmélkedés. Célja, hogy segítsen jobban tudatosítani Isten jelenlétét az életedben, és növekedni a Vele való személyes kapcsolatban. Az applikáció tartalmaz egy 10-13 perces elmélkedést, amit Loyolai Szent Ignác szellemiségének szakértői alkottak. Mindezek jól kiegészíthetik az imaéleted.

Ezek után könnyebb lesz kihasználni minden üres percet, hogy azt Istennel tölthesd, hiszen a gyakorlatias applikációk segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozottabb lelki életet élhess és feltöltődhess. Így a telefonod már nem csak időtöltésre lesz jó, hanem Istennel is „telefonálhatsz”.

Szerző:Szalai Zsolt
icon

kapcsolódó cikkek

Isten

Uspace.hu logo
Emmi logo