Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Közösségi vagyok

Közösségi vagyok

Már biztosan többször hallottad, hogy az ember társas lény. Ahhoz, hogy boldogok legyünk szükségünk van kapcsolatokra, a többi embertárs odafigyelésére, hiszen ettől leszünk egészségesek, és kiegyensúlyozottak. Ha jó mélyen a szívedbe nézel, számodra is fontos, hogy szeressenek, és elfogadjanak úgy ahogy vagy. Ez az ember egyik legfontosabb mozgatórugója, enélkül boldogtalan leszel, aminek számos negatív velejárója lehet.

Közösségek

Ha jobban belegondolsz, a napjaidat különféle közösségekben éled, hiszen együtt élsz a szüleiddel, testvéreiddel, minden nap az osztálytársaiddal vagy egy osztályteremben, és ha sportolsz, akkor a csapattársaiddal töltöd a délutánt. Tehát a közösséghez való tartozás első eleme a családban élés, itt megtapasztalhatod az egymás iránti szeretetet, hűséget, önfeláldozást, szabályokat, úgy ahogy egy másik közösségben is, ahova tartozol. A második közösség az életedben az osztályod, itt is megtapasztalhatod a csoporthoz tartozás élményét, és sokszor nehézségeit.

Miért jó közösséghez tartozni?

Vannak olyan közösségek az életben, amit te választottál, vagy egy barátod ajánlott. Valamiért te is szerettél volna egy csapat tagja lenni, mert olyan jó érzést vált ki belőled, ugye? Nézzük mit adhat egy közösség:

  • beszélgetési lehetőséget új emberekkel, vagy régi barátokkal,

  • motivációt,

  • energiát,

  • kiszakadást a mindennapokból,

  • kikapcsolódást,

  • segítséget,

  • a csoporttagok közötti odafigyelést.

Ezek alakítják ki számodra a „mi” tudatod, mert közös érdeket képviseltek, és a közösségért hoztok áldozatot. Ha például DÖK tag vagy, ismerős lehet számodra az, hogy az osztály nevében fel tudsz szólalni, és képviseled egy osztálynyi ember érdekét. A közösséghez tartozás élménye az is, ha évről évre részt veszel egy közös táborozáson, például ha cserkész vagy, felejthetetlen a sátor építés, tábortűz, számháború. A közösségbe tartozás során a saját kudarcaid, rossz napjaid könnyebben feldolgozhatók lesznek, mert nem leszel egyedül a problémáiddal, segítő fülekre találsz, és biztosan lesz olyan ember, aki hasonlókat élt már át, ezért át tudja adni tapasztalatait. Ugyanez történik ellenkező esetben is, ha történik veled valami különösen jó, egyből meg tudod osztani a többiekkel.

article image

Milyen közösséget válasszak?

Mára már rengeteg közösség működik, ezért határ a csillagos ég. Először gondold át mi az, ami érdekelne téged, pl. van-e hobbid, amit szívesen űznél csoportban, szeretnél-e valamit sportolni, szeretnéd-e megosztani hited tapasztalatait, szereted-e a természetet? Ha sikerült összeszedned az érdeklődési köröd, kérdezd meg a barátaidat, ők járnak-e valamilyen délutáni csoportba. A szüleidet se felejtsd el tájékoztatni a terveidről hiszen, ha foglalkozást választasz, ami pénzbe kerül, ezt valószínűleg, ők fogják előteremteni számodra. Ezek után, már csak választanod kell, hova szeretnél menni. Kalandra fel, tapasztald meg a közösségi „mi” érzést!

icon

kapcsolódó cikkek

barátok

Uspace.hu logo
Emmi logo