Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Ismerd meg jobban azt, akivel jársz!

Ismerd meg jobban azt, akivel jársz!

Tizenéves vagy, dübörögnek benned a hormonok? Máshogy nézel az ellenkező nemre, mint egy éve? Vágysz a szerelemre? Pedig biztos hallottad már a mondást, hogy a szerelem sötét verem, meg azt is, hogy a szerelem új magaslatokba repít. Ne félj ismerkedni, szeretni és szeretve lenni, hisz ez a legjobb dolog a világon, különösen akkor ha  tudod, kivel van dolgod.

Pál Feri atya szerint „Nem a nagy Őt kell várni, hanem azzá kell válni”. Addig is,  míg ezt megvalósítod, összeszedtünk pár gondolatot, amelyek segítségedre lehetnek abban, hogy jobban megismerd azt,  akivel járni akarsz!

Ne kapkodj!

Készen állsz, hogy randizz vele?  Mert csak akkor kezdj bele, ha valóban eldöntötted, randizni akarsz a kiszemelt partnerrel!  A másik ember megismerésének alapja, hogy ismerd önmagad, hogy tudd mit is akarsz és mit vársz egy kapcsolattól. Nem kell sietned, nem kell elkapkodnod a választást, hisz úgyis találkozol majd azzal a valakivel, aki valóban felkelti az érdeklődésed s viszonozza érzéseidet.

Kép forrása: Pixabay
Kép forrása: Pixabay

Az első lépések

Kiket ismersz legjobban? Az osztálytársad, iskolatársad, valakit az edzésekről, az utcából, a gyerekkorodból. A divatos mozifilmekkel ellentétben 100 tini szerelemből 99 így kezdődik, s nem egy véletlen találkozással. Az ismerkedés első köreit így könnyebben letudhatod, hisz van közös múlt, történés, érdeklődés. Ez persze még nem elég a szerelemhez, ahhoz vonzalom is kell, amihez viszont meg kell ismerned a másiknak azt az oldalát is, amit a gimiben, a buszon hazafelé zötykölődve még nem láttál. Vigyázz, kerüld el azokat a helyzeteket, amikor a „még félig” ismeretlen másik többet várhat el, mint amennyit te szeretnél adni magadból.

A külső

A külső is fontos szerepet játszik abban, hogy kit választunk, kihez vonzódunk. Szépnek, érdekesnek találod őt és ő is azért választ téged, mert annak talál. A szépséghez viszont a legfontosabb adalék az, hogy te mennyire vagy békében magaddal, mennyire vagy tisztában saját értékeiddel. Nem attól leszel szép a másik szemében, hogy fél kiló festéket kensz fel vagy magadra borítasz egy üveg parfümöt. A természetesség sokkal megnyerőbb, mint az, hogy milyen ruhát hordasz. A megjelenés, a fizikai szépség sokkal inkább az igényességből, az ápoltságból fakad.

Beszélj a Facebookról, mielőtt beszélsz a Facebookon

Ne a neten ismerkedj, ne ott beszélgess! A közösségi médiában mindenki láthatja a kibontakozó történeteteket. Ha tetszik valaki, vagy tetszel neki, teljesen rendben van ha megkér vagy te megkéred, hogy ne tegyen közzé rólad, rólatok szóló képeket, történeteket az interneten. Vannak dolgok, amiket nem kell megosztani az egész világgal. Ugyanakkor a közösségi oldal árulkodó is lehet, segíthet jobban megismerni a másikat. Az, hogy ki mit oszt meg a közösségi felületeken, megmutatja azt is, milyen ember, miket szeret és hogyan gondolkodik a világról.

Kommunikáció

Merj kérdezni a partneredtől és ő válaszolni fog. Az is válasz, ha udvariasan megkér, váltsatok témát, hisz a beszélgetés a lényeg. Azzal, hogy megtudod mit szeret, milyen zenét hallgat, mit olvas, mit szeretne elérni az életben, mik a vágyai, hogyan él otthon, mi bántja, mi okoz neki örömöt, sokat elárul róla. Járni akarsz és nem csak lógni valakivel, vagyis fontosak a közös találkozási pontok. Nem kell mindenben egyetérteni a másikkal, a különbözőség is lehet jó, de a legjobb, ha közös az értékrendszeretek.

Közös programok

Ne mindig csak egy megszokott helyen randizzatok! A másik megismerésének egyik fontos része, hogy miként viselkedik más és más környezetben. Menjetek el uszodába, kiállításra, túrázni, színházba, vagy csak sétálni egyet. Az ott kialakuló szituációk mind elárulják, kivel is van dolgod. Nézd meg azt is, mi az, ami megnevetteti, hisz a közös nevetés is fontos kapocs lehet egy szerelemhez!

A család

Ha jársz valakivel az előbb-utóbb  feltűnik a családnak, akik persze kíváncsivá válnak ki is az a bizonyos személy, aki miatt kevesebbet vagy velük. Ha a partnerednél erre nincs igény, az intő jel lehet. A másik megismerésében nagyon fontos, hogy lásd hogyan él, hogyan viselkedik a szüleivel, testvéreivel, hogyan beszél róluk, velük. Ez nagyon fontos, mert veled is hasonlóan fog bánni. Mutasd be őt, felvállalva szüleid, testvéreid véleményét és kérd a kedvesed, hogy ő is mutasson be téged a családjának. 

Persze ezek a pontok mind visszafelé is igazak. Ne feledd, a randipartnered is ugyanúgy meg akar téged ismerni! Ne alakoskodj, add magad, sokkal jobb, ha egy randihelyszín ötletéről megmondod, neked ez nem tetszik - persze azt is magyarázd el, miért - minthogy feszengj, kényelmetlenül érezd magad. Ezt te is észreveszed a másikon, beszéljétek meg, miért nem működött! Menjetek társaságba, az is megmutatja milyen a kedvesed, hogy milyenek a barátai.

icon

kapcsolódó cikkek

szerelem

Uspace.hu logo
Emmi logo