Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Virágajándékozási szabályok

Virágajándékozási szabályok

Virágot ajándékozni számtalan alkalomból lehet. Legyen szó (első) randevúról, születésnapról, évfordulóról, anyák napjáról egy szép csokor, vagy csak egy szál is nagy örömet fog okozni annak, aki kapja.

Van azonban néhány íratlan szabály, amit nem árt tudni, ha virággal szeretnéd megörvendeztetni egy ismerősödet, hozzátartozódat.

Alapszabályok

Vágott virágból készíttetett csokor esetében az egyforma színűekből páratlan számút illik választani, ugyanis a páros szám intim kapcsolatra utal.

  • Virágcsokrot mindig bal kézzel kell átadni, hogy a jobbal kezet tudjunk fogni a másik emberrel, ha a helyzet indokolja.
  • Sose adjunk hervadozó, elnyílt virágot ajándékba, és mindig felfele tartsuk a csokrot, amikor átnyújtjuk a másiknak.
  • Távolítsuk el a selyempapírt, nézzünk a másik szemébe és néhány kedves szó kíséretében adjuk át a virágot.
  • Ha virágot küldünk valakinek, akkor az lehet cserepes is, ez esetben ne felejtsünk el névjegyet, kártyát mellékelni hozzá, hogy egyértelműen kiderüljön, ki a feladó.

Színek

A vörös szín a szerelmet, intimitást, a kék a hűséget, a fehér a tisztaságot, ártatlanságot, fiatalságot, a sárga az irigységet és a vidámságot hivatott jelképezni, ezért óvatosan bánjunk vele! Fiatal lányoknak pasztellszínekből álló csokrot illik adni, halványrózsaszín, fehér virágokat válasszunk. Igyekezzünk egymáshoz színben passzoló virágokat összeválogatni. A fehérliliommal érdemes vigyázni, nagyon erős illata fejfájást, sőt rosszullétet is okozhat. Ha mindenféleképpen liliomot szeretnénk ajándékozni, válasszunk tűzliliomot.

Kinek milyet?

Törekedjünk arra, hogy születésnapra, névnapra az ünnepeltet a kedvenc virágaiból álló csokorral örvendeztessük meg, a figyelmes gesztus minden bizonnyal célba fog érni. Anyák napjára általában orgonát, gyöngyvirágot szokás adni. A finom, pasztellszínű csokrokkal nehéz mellé lőni, de ha extrább, színesebb virágkölteményekben gondolkozol, bátran kérd ki a virágkötő véleményét, hogy melyek azok, amik biztosan jól mutatnak egymás mellett. Művirágot soha ne adjunk ajándékba, kaktuszt pedig csak gyűjtőnek vagy olyan ismerősünknek adjunk, aki egészen biztosan nem veszi rossz néven, hogy tövises növényt kapott.

Virágot ajándékozni szép, elegáns gesztus. Kifejezhetünk vele boldogságot, szerelmet, együttérzést, de akár gyászt is. Az esetek többségében nőket ajándékoznak meg csokrokkal, de az sem ritka, ha férfiak kapnak virágot. Ez esetben célszerű a sötétebb színű növényekből válogatni, és inkább hosszúkásabb csokrot készíttetni, nem pedig kereket. Nemtől függetlenül bátran ajándékozzunk virágot a másik embernek.

Szerző:Batka Dóra
icon

kapcsolódó cikkek

szerelem

Uspace.hu logo
Emmi logo