Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Szerzetes(t)rendek

Szerzetes(t)rendek

A napokban azon kezdtem el morfondírozni, hogy mi lenne, ha a szerzetesrendek elkezdenék hirdetni magukat a különböző álláskereső portálokon. Hittanból már általános iskolában megtanultuk, hogy a szerzeteseknek hármas fogadalmuk van: szegénység, tisztaság és az elöljárónak való engedelmesség. De mégis mi az, ami nem maradhat ki portfóliójukból? Mi az, amiből biztosan rájuk ismerünk?

Kedves olvasó most egy kis játékra hívlak! Tippeld meg, hogy melyik szerzetesrend adta fel az alábbi hirdetéseket! (Kis segítség: csak olyan rendek szerepelnek, amelyeknek van közössége Magyarországon!)

Teljes állású szerzetes

Teljes állású szerzetes munkára keresünk olyan férfiakat, akik előszeretettel beszélnek nagy tömeg előtt és könnyen alkotnak véleményt erkölcsi témában. A munkakörbe hétköznapi és hétvégi misézés és hittan tanítás is beletartozik. Amit kínálunk: Barna színű munkaruházat, amelyen kevéssé látszódnak meg a foltok. Szolgálati jármű és szolgálati lakás. Telephelyeink: Budapest, Sümeg, Szécsény. A jelentkezésnél előnyt jelent: Állatok nyelvén való beszéd.

Jelige: „Laudato si!”

Teljes állású szerzetestanár és kollégiumi nevelőtanár

Bentlakásos fiúiskolánkba keresünk olyan férfiakat, akik a misézés és az imádság mellett szívesen tanítanak érdeklődési körüknek megfelelő tantárgyakat vagy tartanak szakköröket délutánonként. Amit kínálunk: Versenyképes fizetés. Fekete színű munkaruházat övvel és skapuláréval. Szolgálati lakás Pannónia szent hegyén, örökpanorámás kilátással a Sokorói-dombság és a Bakony lankáira.

Jelige: „Imádkozz és dolgozz!”

Teljes állású szerzetestanár

Egyedülálló tanár vagy? Szeretsz imádkozni? Azon gondolkodsz, hogyan lehetne még jobban és precízebben átadni az anyagot a diákoknak? Akkor köztünk a helyed! Teljes állású szerzetestanári munkára keresünk olyan lelkileg és szellemileg fiatal férfiakat, akiket nem rettentenek meg a negyven fő osztályok. A munkakör betöltésez nagyfokú rugalmasság szükséges, hiszen az országban több iskolánk is van! Amit kínálunk: Fiatalos csapat, családias légkör. Fekete színű munkaruházat (egyszerű reverenda). Telephelyeink: Budapest, Kecskemét, Szeged, Nagykanizsa.

Jelige: „Scholae Piae”

Imaharcos

Rendünk változatos munkavégzésre keres olyan férfiakat, akik szeretik a lelki és fizikai kihívásokat. A munkakörbe elsősorban lelkigyakorlatok tartása, imádságra nevelés és imádkozás tartozik bele. Ám mindezek könnyen kiegészülhetnek plébánosi feladatokkal is. Rendünk alapítója egy katona volt, aki nagyon határozottan kívánta követni Jézus tanítását! Csatlakozz te is hozzánk! A munkavégzéshez minden szükséges eszközt biztosítunk!

Jelige: „Athleta Christi”

Ha sikerült eltalálnod az összes megfejtést, akkor gratulálok, nagyon tájékozott vagy, rendesen ismered a Magyarországon is jelen lévő szerzetesrendeket! Ha nem sikerült mindegyik kérdésre válaszolni, de érdekel a téma, akkor a következő videó segíthet a tájékozódásban!

Megoldások: ferencesek, bencések, piaristák, jezsuiták

Ha szívesen meghallgatnál egy női szerzetest, Antal Krisztina nővért a mindennapjairól kattints a Uspace Youtube-csatonájára!

icon

kapcsolódó cikkek

Isten

Uspace.hu logo
Emmi logo