Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Mellbevágó kérdések: az egyéni adottságoktól a melltartó- és fürdőruhaválasztásig

Mellbevágó kérdések: az egyéni adottságoktól a melltartó- és fürdőruhaválasztásig

Sok lány elégedetlen a testével, a legkritikusabb pont pedig mind közül talán a mell. Vajon miért foglalkozik ezzel mindenki ennyit, mi a normális, mit kéne viselni, és hogyan kellene kezelni ezt a témát?

A mell mérete, alakja, esése központi téma lehet kamaszkorban, főleg, hogy a lányoknál ez az egyik, ha nem a legszembetűnőbb változás, ami a felnőtté válás folyamatát végigkíséri. Jó, ha tudod, hogy minden nő elégedetlen egy picit a sajátjával, kicsit nagyobbra, kisebbre, gömbölyűbbre vágyik, sokan pedig figyelik a különféle trendeket is: milyen melltartó, fürdőruha a divat, mik az ideálok a filmvásznon és a zenei világban, vagy éppen mi tetszik az adott évtizedben maguknak a nőknek.

MINDEN NORMÁLIS

Hidd el, éppen olyan a normális mell, amilyen neked van! És az is normális, amilyen a barátnődnek van, és az is, amilyen az édesanyádnak, sőt a nagymamádnak, ugyanis ahány nő, annyiféle méretű, formájú, esésű és kinézetű mell létezik, és egyik sem jobb vagy különlegesebb, mint a másik. Ha nehezedre esik megbarátkozni ezzel a gondolattal, gyakorolj picit: állj a tükör elé meztelen felsőtesttel, és figyeld, ismerd meg a melleidet. Ne szégyenlősködj, kövesd bátran a változásait, szemléld az alakját, és igyekezz lélekben is közelebb kerülni hozzá. Ez hozzásegíthet az elfogadáshoz, ráadásul, ha ismered, és szereted magad, jobban meg is tudod fogalmazni, mire van szükséged például egy fehérnemű kiválasztása során. Na, de ne szaladjunk ennyire előre!

KIS MELL NAGY ELŐNY

Sok lány és nő vágyik nagy(obb) mellekre, hiszen azt szépnek és kívánatosnak tartják, ám nem árt megnézni a dolog másik oldalát is. Kis keblekkel könnyebb az élet, kevésbé kell bosszankodni az öltözködés miatt, egyszerűbb a sport (főleg azok, amikben a futás játssza a főszerepet), kényelmesebb az alvás, és még melltartót is gördülékenyebben lehet találni.

DÚS KEBEL, PROBLÉMÁSABB HÉTKÖZNAPOK

A teltebb idomokkal sűrűbben meggyűlhet a bajod, főleg, hogy egy nagyobb méretű mell bizony komoly súlyt is jelenthet. Ez hatással lehet a tartásra, a gerincre, és a derékra is, ahol kellemetlen fájdalmak is kialakulhatnak. Ezen kívül nehezebbé válhat az öltözködés (olyan felsőt, ruhát találni, amiből sehol nem lóg ki semmi), a melltartóválasztás, de még a szabadidős és sport tevékenységek is.

HOGYAN VÁLASSZAK MELLTARTÓT?

Legyen kis vagy nagy melled, fontos tudnod, hogy a megfelelő melltartó megválasztása nemcsak esztétikai és kényelmi, hanem egészségügyi kérdés is. Egy kisebb darab, ami szorít és bevág, akár a vérkeringésed is befolyásolhatja, arról nem is beszélve, hogy mennyire kényelmetlen egész nap egy nem rád illő (túl pici, túl nagy) fehérneműt viselni. Az ideális méret és fazon kiválasztásában a legtöbb üzletben kérhetsz segítséget, de érdemes édesanyáddal is beszélgetni a kérdésről, és kifaggatni, ő mit hordott fiatalkorában, mit hord jelenleg, és akár közösen utánanézni, milyen modelleket érdemes beszerezned serdülőként, aztán majd később, illetve, mik azok, amik bizonyos típusú ruhákhoz (ing, blúz, feszülős póló, trikó) illenek.

MEKKORA AZ AKKORA?

Ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes melltartót, először is meg kell határoznod a méreted. Első lépésként mérd le közvetlenül a melled alatti részt, ez a szám adja ki a körméreted (70, 75, 80 stb.). Ezután a szalagot lazán tartva mérj körbe a mellcsúcsnál is, ugyanis a két szám különbözete mutatja majd meg a kosárméretet (A, B, C, D stb.) Ha elakadnál, itt találhatsz segítséget a számoláshoz: dressa.

MILYEN FÜRDŐRUHÁT VISELJEK NYÁRON?

A fürdőruha külön kérdéskör, hiszen itt már nemcsak a megfelelő méret, és tartás lehet szempont számodra, hanem a szín, a fazon, és az aktuális trendek is. A legfontosabb, hogy olyan modellt válassz, amiben jól érzed magad, amiben magabiztosan tudsz a strandra menni és mozogni, amit nem kell folyton igazgatnod (lecsúszik, kikötődik a pánt, elcsúszik a melleken a felsőrész, kijön a szivacs stb.). Néha a divatot megkerülve érdemes inkább a saját adottságaidat figyelembe venni, és az alapján választani. Egy jól passzoló, és magabiztosan viselt fürdőruha sokkal szebbé varázsolhat, mint egy népszerű, de csak feszengve viselhető darab.

VÉGEZETÜL: A KEVESEBB TÖBB!

Akármekkora klisé, a melltartókérdés kapcsán is igaz a mondás. Nem szükséges elsőre extrán csipkés, push up-os, vagy egyéb, a korosztályodnak nem megfelelő darabokat vásárolnod, és hordanod, csak azért, mert mondjuk a társaidon, vagy a közösségi médiában azt látod. A melltartóviselésben ugyanúgy megvannak a fokozatok, mint a tested változásaiban, ehhez, és az életkorodhoz érdemes igazítanod a fehérneműt, aminek kiválasztása, és a számodra tökéletes darab megtalálása időbe telhet. Ezt nem lehet, és nem is érdemes megspórolni, ám a kísérletezés megéri, hiszen nem mindegy, mennyire érzed majd magad komfortosan a viselése, vagyis a hétköznapok során.

icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo