Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Melltartó kisokos: erre figyelj, mielőtt vásárolsz!

Melltartó kisokos: erre figyelj, mielőtt vásárolsz!

Az nem kérdés, hogy hordjak-e melltartót, de az, hogy milyet, az már annál inkább? De honnan tudjam, hogy melyik lesz nekem jó? Ha melltartó vásárlás előtt állsz, íme néhány dolog, amit mindenképpen vegyél figyelembe!

Méret

A jó méret eltalálása nagyon fontos! Képzeld csak el, milyen kellemetlen, ha egy szűk, vagy túl bő nadrágban kéne egész nap rohangálnod! Nem hogy nem is kényelmes, de még csak nem is néz ki jól. Ugyanígy van ez a melltartóval is. Sőt, sajnos a legtöbb nő nincs is tisztában a pontos méretével, ezért akár éveken át képesek egy kényelmetlen, előnytelen melltartót hordani.

Te nem tudod a méretedet? Nem baj. Mutatjuk, hogyan mérd meg magad otthon! Először mérd meg a mell alatti mellkas körfogatodat. Ez lesz a melltartópánt méreted. Utána mérd meg a mellbőségedet, majd ezt a számot, és a mellkaskörfogatodat vond ki egymásból. Ez lesz a kosárméret. Az A méret 12-13 cm között, a B 14-15 cm, a C 16-17 cm a D pedig 18-19 cm között van. Ezt a boltban egy számsorral jelölve fogod látni, például 70B: a 70 a mellkaskörfogat, a B a kosár mérete. Ha egy kis segítségre lenne szükséged kattints ide.

Fazon

Van olyan aminek a két kosara közelebb van egymáshoz, van aminek távol. Van aminek vastag a pántja, van amelyiknek vékony. Valamelyikben van merevítő, valamelyikben meg plusz push up szivacs. Honnan tudjam, hogy melyik a jó? Állj a tükör elé lehetőleg úgy, hogy nincs a melleden semmi. Nézd meg, hogy maguktól, természetesen hogyan állnak. Távol egymástól, vagy közel? Ha ezt látod, a melltartó formáját könnyen ki tudod választani. Arra figyelj, hogy az a melltartó lesz kényelmes, ami alkalmazkodik a testedhez, és nem fordítva. Ráadásul a látvány is számít, egy rossz fazonú melltartó, látszatra akár kilókat is rádobhat a viselőjére! A pánt vastagságának kérdésében neked kell döntened, hogy melyiket érzed komfortosabbnak. Általában, bár vannak kivételek, a vastagabb pántúak kényelmesebbek, és jobban is tartanak. Próbáljunk fel merevítőset és anélkülit is, nézzük meg, nekünk melyik a jobb, melyiket fogjuk többet használni.

Ne feledd, első a kényelem!

Pár szó a push up-ról: A legtöbb nő azért hordja, hogy nagyobbnak tűnjön benne a melle, de sajnos sokan nem óvatosak. Egyszer-egyszer nagyon vagány, de semmiképp se hordjuk mindennap. Az extra tartástól a mellizmaink ellazulnak, ami látványra és érzetre sem túl jó.

Minta, anyag, szín

Csipkés, pamut, tüll, fekete vagy fehér, itt már tényleg csak a képzeletünk szab határt. Bár a melltartónk nem látszódik nap közben, nagyban meghatározza a közérzetünket. Nem mindegy, hogy egy szintetikus anyag, vagy egy finom csipke vagy pamut érintkezik egész nap a bőröddel. Ráadásul a mellünkön különösen érzékeny a bőr! Merjünk kedveskedni magunknak egy egy csipkés vagy mintás darabbal is, hiszen akár látszik, akár nem, ami rajtunk van, az meghatározza a kedvünket is!

Sportoláskor mit vegyek fel?

A mellünk tele van érzékeny kis szövetecskékkel, amiket egy vastag zsír réteg véd a sérüléstől. Jó, hogy van, de nem tud mindentől védeni. Ezért is van, ha valaki mellbe vág, az fáj. Vagy ha ugrálunk, az is lehet kellemetlen. Ha sportolunk érdemes extra tartást használni, hogy védjük a mellszöveteket. Ilyenkor jön képbe a sportmelltartó. Azon felül, hogy tart és támogat, nem a merevítős, csipkés, masnis, rózsaszín melltartódat izzadod össze. De vigyázz, ennek is van sötét oldala: ha túl sokat hordasz túl erős melltartót, az könnyen megárthat a vérkeringésednek a mellkasodon!

article image

A melltartó lehet átok vagy áldás, sok lány utálja, sokan szeretik. A döntés rajtad áll, vedd a kezedbe a dolgokat, és ne hagyd, hogy egy rosszul választott melltartó határozza meg a mindennapjaidat!

icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo