Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Alma vagy körte? Alaktípusok szerinti öltözködés lányoknak

Alma vagy körte? Alaktípusok szerinti öltözködés lányoknak

Az alkatod adott, a divat percenként változik. Ezért érdemesebb inkább a biztos sikerre törekedned, és a megfelelő fazon, szín, stílus kiválasztásával ezt biztosan el is érheted. Sokkal tutibb az, hogyha az alkatodnak megfelelően öltözködsz, mintha olyan ruhát, vagy cipőt veszel fel, ami minden második lányon látható az iskolában. Az egészséges énképhez hozzátartozik, hogy ismered magadat, a belső és külső tulajdonságaidat. Ha tisztában vagy az alkatod típusával, akkor azt is nagyon jól tudhatod, hogy melyek azok a testrészeid, amelyeket hangsúlyozni kell, és melyek azok, amelyekről egy picit el szeretnéd terelni a figyelmet.

Kezdésnek állj meg a tükör előtt,és jól nézd meg magadat, vegyél a kezedbe egy centit, amivel a váll-derék-csípő arányát tudod megfigyelni.

1. Homokóra alkat

Ha azt látod, hogy a vállad és a csípőd nagyjából egyforma széles, és ehhez egy vékony derék mutatkozik a tükörben, akkor biztos lehetsz benne, hogy homokóra alkatod van. (A csípő és derék szélessége nagyjából megegyezik, a derekad körülbelül 25 cm-rel kevesebb.)

Tipp: Mivel ez a legarányosabb testalkat, érdemes törekedni az arányok megtartására a derék hangsúlyozásával. Az alakot követő ruhák, a derékövek, a V-nyakkivágás mind-mind ideálisak. A nőies vonalak megőrzéséhez nem ajánlatos a bő fazonok, és az alaktalan ruhák viselése.

2. Körte alkat

Ha az alsó testtájékod a dominánsabb, és szép nőies csípőd és combjaid vannak, viszont a vállaid picit ejtettebbek és keskenyebbek, akkor nagy valószínűséggel a körte típusba tartozol.

Tipp: Hangsúlyos vállú felsőket, blézereket, kabátokat, sötétebb aljakat, A-vonalú szoknyákat érdemes viselned. Kerüld a nagyon szűk, testhez álló ruhákat, vékony anyagokat. A hagymaszoknya, miniruha, leggings, és a bokapántos cipő optikailag megtörheti az alakod.

3. Alma alkat

Ha az arányok nem különülnek erősen, kerek idomokkal, és kevésbé keskeny csípővel vagy megáldva, akkor az alma alkatba tartozol.

Tipp: A hangsúlyos pocak részről el kell terelni a figyelmet,és egy picit meg kell nyújtani a felsőtestet. A vállakat, és a derekat kell optikailag keskenyebbnek mutatni. Ezt a legkönnyebben úgy érheted el, ha V-nyakkivágású, derékban karcsúsított vagy áthajtós ruhákat választasz. A farzsebes nadrágok nagyon előnyösek, míg a puffos ujjú, nyakba akasztós felsők erősítenek. Kerüld a válltömést, a hangsúlyos felsőket, és a zsákruhákat.

4. Téglalap alkat

Ha szintén nincsenek nagy eltérések az arányok között és vékony, „laposabb” alkat vagy, akkor a téglalap alakot kaptad ajándékba.

Tipp: A szögletesebb vonalakat picit lágyítani, puhítani, a derekat hangsúlyozni és karcsúsítani kell ennél az alkatnál. Érdemes kiegészítőket, fodros és feltűnő, de karcsúsított felsőket, ruhákat viselned. A nagyon sportos felsők, „fiús” ingek kevésbé előnyösek.

Ne feledd!

Nincs olyan alkat, amely a mi Alkotónk számára ne lenne a legtökéletesebb, és a leggyönyörűbb. Ő úgy lát téged, mint aki minden évben megnyeri a Miss Universe versenyt, és még erőlködnöd sem kell, nem kell megfelelned az embereknek, a zsűrinek. Ő tökéletesnek lát, és okkal teremtett meg ezzel az alakkal, hajszerkezettel, bőrrel és szemszínnel. Nincs olyan, hogy bárcsak ilyen-olyan alakom lehetne, hisz mindegyik típusnak van olyan testrésze, amely a másik szemében válhat irigylésre méltóvá. Ha például tudod, hogy tehetsz azért, hogy izmosabb, egészségesebb, jobb kondíciójú legyél, akkor tegyél érte, és ne nézd irigykedve az XS-es ruhákat az üzletekben. Ha belül rendben vagy, gyönyörűvé válik a lelked, és ez meglátszik a külsődön is.

Elfogadni, hogy Isten nőnek teremtett bennünket nem is mindig olyan könnyű, de a következő idézet sok erőt tud adni. „Nőnek lenni testi adottság. Így születtünk. A nőiség viszont olyan valami, amivel egy nő belülről tükrözi Isten bizonyos vonásait…”

Szerző:Dobó Eszter
icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo