Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Tükröm tükröm mondd meg nékem...

Befestessem a hajam?

Tükröm tükröm mondd meg nékem...

Minden lány életében eljön egy pillanat, amikor tükörbe nézve az a nagyszerű ötlete támad, hogy megváltoztatja a külsejét egy picit, és hát mivel mással kezdené, ha nem a hajával? A hajvágás sem rossz ötlet, de kinek van ideje kivárni, hogy visszanőjön a kellő hosszúságúra, ha esetleg mégsem tetszik a rövidebb frizura? Aggodalomra semmi ok, jöjjenek a drogériák könnyű használatot, látványos eredményt kínáló termékei és a kérdés, ami mindig ott motoszkál a fejekben: jó ötlet volt?

Melyik az én színem?

Nem vagy megelégedve az eredeti hajszíneddel? Kis változtatásra gondoltál? Szerencsére számtalan termék közül választhatsz. Kezdésnek kipróbálhatsz olyat, ami nem tér el drasztikusan az eredeti hajszínedtől, kevésbé fogja roncsolni a szálakat és lehet, hogy egy pici változtatással sokkal jobban fogsz tetszeni magadnak. Ma már a lányok mellett a fiúk is sokszor veszik az irányt a hajfestékes polcok irányába, ők is találhatnak ízlésüknek megfelelő festéket.

Óvatosan kísérletezz a színekkel, kérj segítséget bátran, ha épp nem vagy benne biztos, hogy melyik árnyalat állna jól.

Kell ez neked?

Ha csillapíthatatlan vágyat érzel, hogy befesd vagy befestesd a hajad, akkor nem árt kicsit tájékozódni, hogy kinek mit ajánlott használni. Talán ami a legfontosabb, hogy az első alkalommal próbálj ki valamilyen hajszínezőt. Tény, hogy nem olyan tartós, mint a rendes festék, de egyben pont ez az előnye is. Ugyanis, ha nem vagy megelégedve a végeredménnyel, akkor sem kell hosszú hetekig elviselned, mert néhány hajmosás alkalmával szépen kikopik a hajkoronádból.

Léteznek spray-k, amiket elég csak ráfújnod a színezni kívánt területre és pikk-pakk el is készül az új hajad. Próbáld ki például a farsangi időszakban!

Mikor?

Jó bulinak tűnik befesteni valamilyen egészen más színűre a frizurádat, de fontos tudni, hogy amellett, hogy nem ez a legegészségesebb eljárás, hosszú távon tönkreteszed vele a hajadat.

Szakértők szerint 16 éves kor előtt egyáltalán nem ajánlott megváltoztatni a haj színét, mert a finom szálú gyenge hajnak nagy ellensége a festék. Sokkal jobban roncsolódik, sprőd lesz, és élettelen, amit később nagyon nehéz lesz rendbe hozni. Egy idő után pedig fennállhat a pigment felhalmozódás esélye, ami annyit jelent, hogy a festék tulajdonképpen beleég a hajba. Utóbbi főleg az otthon használatos festékek esetében jellemző.

Még mielőtt belevágnál a nagy átalakításba, beszélj a szüleiddel, hogy mit gondolnak róla, van-e valamilyen tanácsuk, és azt sem árt megvitatni, hogy az iskolában mit fognak szólni hozzá.

Ha ez nem elfogadott, akkor várd meg a nyarat, és inkább akkor kísérletezz.

Ha van rá lehetőséged, érdemes fodrász segítségét kérni, aki tapasztalatával, hozzáértésével fog tudni segíteni, nehogy valamilyen baleset történjen. Mindenekelőtt pedig fontold meg, hogy szükséged van-e ekkora változásra.

icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo