Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

Ha egészséges ÉN-képre törekszel, inkább magadra fókuszálj! Ismerd meg, és legfőképp fogadd el önmagadat!

Ki is vagyok én? Milyen a hajam struktúrája és színe? Milyen a testalkatom?

Örülj neki, ha például csodálatos körte alkatod lehet, és meseszép göndör vörös hajad. Hangsúlyozhatod a nőiességedet az ízléses határokon belül. Ha sokat olvasol, fejleszted magad, a szókincsed is fejlődik. Ha nyitva tartod a szemed, és nyitott vagy a világ felé, rengeteg témához hozzá fogsz tudni szólni. Persze nem baj az sem, ha Justin Bieber legújabb slágerének szövegét kívülről tudod, de még jobb, ha a hatványozással, Etiópia fővárosával, vagy hazánk köztársasági elnökének nevével sem tudnak sarokba szorítani.

Ha ismered magad, a tested és a lelked, akkor ez meg fog látszani a külső megjelenéseden.

Könnyűnek és egyszerűnek tűnhet, de néha még egy felnőttnek is nehéz pontos képet adnia önmagáról, ha az alapok hiányoznak. Nem az az igazán értékes és szép, aki a társadalom szemében is az. Ha valakinek csak a külseje jelent mindent, akkor az kihatással lesz rá, és a kisugárzására. Így mind a beszédében, mind a kommunikációjában egysíkú beszélgetéseket generál. A tetoválás vonzónak és merésznek mutathat egy ideig, de az évek múltával akár szégyenfolttá is válhat. (Nem ilyen módon kellene a plasztikai sebészek munkáját támogatni…)

Ha valaki nagyon gazdag, puccos autói vannak és hatalmas palotája, azt gondolhatod, hogy elért mindent, és ő a legboldogabb ember. Azt ellenben nem látod, amikor állandó félelemben él, boldogtalan, esetleg kihasználják, és/vagy mindig arra kell törekednie, hogy az érdeklődést fenntartsa. Ez nagyon kimerítő, és nehéz feladat. Sokszor ezek az emberek szenvednek legjobban a depressziótól, szoronganak és szakmai segítségre szorulnak.

Honnan kaphatsz segítséget?

Ha bármilyen nehézséged adódik vagy úgy érzed: lelkileg nagyon nehéz terhek vannak a válladon, nyugodtan keress meg egy olyan felnőttet, akiben megbízol és tudod, hogy nem beszéli ki a küzdelmeid terhét!

Kérj segítséget, ha elakadtál önmagad megismerésében, ha szeretnél, de fogalmad sincs a testalkatodnak, korodnak megfelelő öltözködés kiválasztásában! Bízz meg egy olyan emberben, akinek adsz a véleményére!

Az interneten számtalan olyan oldalt lehet találni, amelyek bemutatják és felsorakoztatják az aktuális trendeket, és az egyéniségedre van bízva, hogy mi az, amit befogadsz és megfogadsz. Találhatsz olyan érdekes írásokat is, ahol segítséget kaphatsz akár a színtípusodnak, és alkatodnak megfelelő öltözködés kiválasztásában is.

A youtube csatornáin szintén hasznos tippeket gyűjthetsz, de ha angolul keresel rá kulcsszavakra, sokkal több lehetőség áll a rendelkezésedre.

Könyvek segítségével ajánlatos az etikában és az illemtanban is elmerülni, hisz a jól öltözöttségen túl ezek azok a szabályrendszerek, amelyek segítenek bennünket a felnőtté válás, és a helyes viselkedési mód útjára lépni.

Szerző:Dobó Eszter
icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo