Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Nyárias illatok, férfias kozmetikumok

Nyárias illatok, férfias kozmetikumok

A nyár illata összetéveszthetetlen mással. Hozzátartozik a víz, a frissen nyírt fű, a strandok és a naptej illata, de még a grillezés füstje-aromája is. Ám ha nyár esti programra vagy épp randira készülsz, nem kenheted be magad egy naptej-faszén eleggyel. Nézzük mire érdemes odafigyelned, hogy kellemes illattal párosítsd a nyári megjelenésed!

A nyári illatok mindegyike jellemzően könnyedségre, frissességre, természetességre alapoz. Mielőtt belevágnánk a “nagy nyári illat” keresésbe, vegyünk át néhány fontos szempontot, amik alapján érdemes mérlegelned:

  • A nyár meleg. Ezzel semmi újat nem mondtunk, viszont a melegben a tested intenzívebben párologtat, vagyis könnyebben izzadsz. Mielőtt beillatosítod magad, érdemes lezuhanyoznod - akár naponta többször is, - természetes, ám a testszagot eltávolító kozmetikumokkal. Arra is figyelj a parfümöt hova fújod, mert foltot hagyhat a ruhádon és lőttek a tökéletes megjelenésnek!

  • Sokan megorroltak Noéra, hogy a bárkájára a szúnyogokat is felengedte. A fecskék lobbizhattak ezért, hiszen az ő kedvenc eledele az embert bosszantó vérszívó. Ám szúnyog több van mint fecske, és a szúnyoglányok - hisz csak ők csípnek - bizony erőteljesen gerjednek az erős illatokra, mint a jól megérlelt testszag vagy az intenzív parfüm illat. Nyáron ezért is ajánlott lágyabb, könnyedebb illatkeverékeket használni, azt is módjával, hogy ne a szúnyogoknak tess meg!

  • A túl sok parfüm és az erős napsugár találkozása nem szerencsés kombináció. Strandra, napozáshoz ne használj illatot, elégedj meg egy jól megválasztott naptejjel, ugyanis a napfény és az illat találkozása heves bőrirritációt okozhat.

  • Az illatokból elég pár csepp a nyakra, a fül mögé, a csuklódra. A kevesebb néha több, nem kell hogy az illatod húsz méterről megelőzzön!

Gyümölcsös frissesség

Nyárra érdemes olyan illatot választani magadnak, aminek összetevőiből már egyből a nyár jut eszedbe. A könnyedséget a citrusos illatok adják: citrom, mandarin, grapefruit, lime gyakran kerül az üvegekbe. Ha ehhez körte, nektarin, frézia, jázmin társul, az nagyon férfias lehet. Ha még nincs konkrét elképzelésed, keresd ezeket az aromákat, kérj tanácsot parfüm szaküzletben eladóitól vagy kutakodj az interneten.

Vigyázz, mert egy-egy parfüm minden ember bőrén máshogy “szólal meg”. Vásárlás előtt érdemes a kiszemelt illatkompozíció teszterét egy napig magadon hagyva tesztelned!

Népszerű könnyű férfi illatok tiniknek

Valentino Roma : Yellow Dream

Modern, játékos illat, az ananász és a mandarin savanykásan édes keveréke, amit gyömbérrel, vaníliával lágyítottak. Igazi tini illat, a gyártó kifejezetten a 12-18 év közötti tiniknek ajánlja, ehhez igazították az árát is.

Aqua di Parma: Fico de Amalfi

Frissítő és stílusos illat, citrus gyümölcsök és füge keveréke. Aki járt már a dél-olasz tengerparton, a Nápolyhoz közeli Amalfi citrom- és fügeligeteiben, az már érezhette ezt az illatot. Rózsaborssal férfiasították, jókedvű, lenyűgözően friss illatként jelzi a gyártó.

Paco Rabanne: Phantom

Már az üveg formája a kedves kis robot is azt sugallja, fiataloknak készült az illat. Citrom, levendula és vanília keveréke. Pozitív hangulatot áraszt, modern, futurisztikus, akárcsak az üvege.

Ralph Lauren Polo: Red

Merész, lenyűgöző illat, a bevállalósabbaknak. A vörös üveg is jelzi, áfonyát kevertek a citrusfélékhez, de egy kis kávé, sáfrány, borostyán is került bele. Laza, sportos, mégis figyelemfelkeltő illat, a nyár slágere lehet.

Calvin Klein: CK One

Örök klasszikus, először 1994-ben adták ki. Sosem megy ki a divatból ráadásul az ára is megfizethető. Tiszta, citrusos és friss, egy tini első parfümjének pont tökéletes.

Armani: Acqua Di Gio

Egy másik klasszikus, már régóta létező, jól ismert friss illat. Éjjel-nappal viselhető, nem tolakodó, nem feltűnő, vizes, citromos illat. Mint az 500-as Fiat, soha nem megy ki a divatból. Olaszosan elegáns, hűvös, nem tolakodó, frissességet, természetességet áraszt.

Ha nem találsz magadnak megfelelőt az itt felsoroltak közül, kerekedj fel az orroddal együtt és keresd meg a hozzád való illatot a nyári összetevők alapján! Olyat válassz, amelyiknek alacsony az alkoholtartalma, hogy ne irritálja a bőröd az izzadós melegben és ne párologjon el idő előtt az illat, ha már magadra tetted.

Szerző:Végh Attila
icon

kapcsolódó cikkek

higiénia

Uspace.hu logo
Emmi logo