Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Mobilos társkeresők - Használjam vagy sem?

Mobilos társkeresők - Használjam vagy sem?

Rengeteg ember keresi a párját a világon online felületeken, aminek ezer és egy oka lehet, és ebben egyre inkább a fiatal korosztály, vagyis a te generációd is érintett. Hogy mik az előnyei és veszélyei, pozitív és negatív oldalai ennek a rendszernek, és mit érdemes tudni a népszerű Tinderről, azt igyekszünk most összefoglalni neked.

Miért használják ezeket a fiatalok?

Talán azért, mert egyszerűnek látszik az ismerkedés, könnyebbnek a kommunikáció, és úgy tűnhet, végtelen a lehetőségek tárháza, azaz szinte bárkit meg lehet ismerni ezeken a csatornákon. Talán te is olyan fiatal vagy, aki nehezen nyílik meg, lefagy, ha meg kell szólalnia mások előtt, az írás, csetelés viszont remekül megy, és a kütyükön keresztül gördülékenyebb számodra az ismerkedés, beszélgetés. A mobilos társkeresők használatával viszont nagy eséllyel pont azt az élményt és időszakot veszed el magadtól, ami a legszebb az ismerkedésben.

Torzuló kép magadról

A társkereső oldalakon való ismerkedés lehetővé teszi, hogy egy teljesen más személyiséget kreálj, mint amilyen vagy. Ennek különösen nagy veszélyei lehetnek a te korodban, hiszen ilyenkor alakul, fejlődik ki a személyiséged, és ha ezt esetleg átírod, és mást mutatsz magadból, akár a saját fejedben is összekeveredhetnek a dolgok, és bizonyos tulajdonságok. Ráadásul az ilyen oldalakon sokkal inkább kerül előtérbe a külső, a belső értékek gyakran rejtve maradnak, miközben a való életben ez az egyik legfontosabb dolog, amit a társkeresés során figyelembe kellene venned, illetve megmutatnod a másiknak.

Jobbra húzzam vagy balra?

A Tinder évek óta nagy népszerűségnek örvendő alkalmazás, ahol bárki könnyedén kifejezheti a tetszését vagy éppen nem tetszését mindössze egyetlen mozdulattal. A 2012 óta létező társkereső app különösen keresett a kamaszok körében, annak ellenére, hogy a korhatár 18 év. A könnyű használat, a „tetszik” és „nem tetszik” reakciógombok gyors véleménynyilvánítást tesznek lehetővé, ám éppen ez az, amit a legtöbb felhasználó sérelmez. Még ha elsőre jó szórakozásnak is tűnik a huzigálás, túlságosan sekélyes módszer ez ahhoz, hogy komoly társat találjon bárki is. Valószínűleg emiatt is vált a legnagyobb alkalmi kapcsolatokat kereső felületté a Tinder, amit más célból használnak a lányok és nők, másból a fiúk és férfiak, ez pedig végső soron inkább megnehezíti az elsőre könnyűnek tűnő párkeresési folyamatot.

A személyes találkozás varázsa

Ha mindezek, és a társkereső platformok rizikói ellenére mégis online ismerkedsz is, törekedj arra, hogy minél hamarabb sor kerüljön a személyes találkozásra. Ha feltűnően ellenkezik a beszélgetőpartnered, talán nem az, akinek mondja, láttatja magát, és ilyen esetben jobb is megszakítani a kapcsolatot. Amennyiben sikerül a találkozás, igyekezzetek minél inkább önmagatokat adni, beszélgessetek, kérdezzetek sokat, és ha kölcsönös a szimpátia, a jövőben helyezzétek át a találkákat az online térből a személyesbe. A párkeresés nehéz dolog, és a felszínes megoldások helyett érdemes időt és energiát szánni arra, hogy megtaláld a társad, azt, akivel aztán nem a telefonodon és számítógépeden keresztül tartasz fenn átmeneti kapcsolatot, hanem hús vér emberként és társként működsz együtt a mindennapokban.

Nézd meg EZT A CIKKET is, ha kíváncsi vagy, mik a leggyakoribb mobilos appok, amiket a tinik használnak szerte a világban, és mik ezeknek a veszélyei. <<

Az online ismerkedés kockázatairól pedig az ebben az írásban található tanulságos VIDEÓT ajánljuk megnézni. <<

icon

kapcsolódó cikkek

tudatosan

Uspace.hu logo
Emmi logo