Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Hogyan viselkedjek a kiszemeltem szülei előtt?

Hogyan viselkedjek a kiszemeltem szülei előtt?

Megismertél valakit, elkezdődött valami köztetek, netán már együtt is jártok, és fogalmad sincs, hogyan kellene viselkedned a szülei társaságában? Ha ez a kérdés foglalkoztat, olvass tovább!

Jól tudjuk, hogy nehéz szituáció ez, és teljesen normális, ha izgulsz. Előfordulhat, hogy ki is fordulsz kicsit önmagadból, hogy lenyűgözz mindenkit, de ha ez nem is történik meg, valószínűleg feszengsz, amikor arra gondolsz, hogy szeretnéd a lehető legjobb benyomást kelteni. Na, de mégis hogyan?

Beszéljetek róla!

Amikor arra készültök, hogy bemutatjátok egymást a szüleiteknek, szánjatok egy kis időt a téma átbeszélésére. Kérd meg a kiszemeltedet, hogy meséljen egy picit az anyukájáról és apukájáról, próbáld meg feltérképezni, milyen tulajdonságaik vannak, tudd meg, mivel foglalkoznak, miféle hobbiknak hódolnak, mi az, amit szeretnek, és mit nem, jó-e a kapcsolatuk a választottaddal, és egyáltalán hogyan állnak ahhoz a kérdéshez, hogy a fiuk/lányuk járjon valakivel. Nyugodtan elmondhatod a félelmeidet, és buzdítsd erre a párod is, aki valószínűleg hasonlóan érez a téma kapcsán.

A szülők is csak emberek

Ne felejtsd el, hogy egyszer a szüleitek is voltak ennyi idősek, és ők is átestek ezen az első gondolatra kellemetlen eseményen. Ahogyan ők, úgy biztosan a szüleik, vagyis a nagyszüleitek is a legjobbat akarták a gyermeküknek, ami megmagyarázhatja, miért viselkedhetnek ellenszenvesen egy ilyen szituációban. Az egészséges félelmen kívül nem szükséges rettegned a találkozástól, bízz inkább abban, hogy ha a kiszemelted kedveli a társaságodat, akkor a szüleinek is szimpatikus leszel. Ezen kívül beszélgethetsz anyukáddal, apukáddal is a témáról, segíthet, ha elmesélik neked az ő első találkozós tapasztalataikat.

Maradj természetes!

Egy bemutatás során (vagy ha csak arról van szó, hogy egy társaságba, rendezvényre keveredtek) igyekezz a lehető legtermészetesebb lenni, egyszóval add önmagad! Biztosan van egy pár filmes jelenet a fejedben, amikor egy srác/lány komplett szerencsétlent csinál magából a szülők előtt, mert ahelyett, hogy magát adná, különféle nem hozzá illő módszerekkel akarja elvarázsolni a felnőtteket. Nos, téged óva intenénk ezektől, helyette inkább azt javasoljuk, viselkedj úgy, ahogyan máskor is a felnőttek társaságában. Ha ezzel találkoznak a szülők, hidd el, egyből szimpatikus leszel nekik.

Az ő elvárásaik az ő elvárásaik

Előfordul, hogy olyan szülőkkel hoz össze a sors, akik a végletekig kritikusak, és elvárások sorát állítják fel a lányuk/fiuk szerelmével szemben. Ezt nem könnyű megélni, viszont ilyenkor fontos magadban tisztázni pár fontos dolgot. Például, hogy ez az egész nem rád irányul, nem a te esetleges hiányosságaid állnak a középpontban, hanem egyrészt az érzés, hogy a legjobbat szeretnék a gyermeküknek, másrészt talán a saját elvárásaik, amik valamiért nem valósultak meg. Ha ilyen viselkedéssel találkozol, és nem érted, mindenképpen beszélj róla, mondjuk a szüleiddel.

Amit mindig tarts szem előtt

Akárhogy is alakul az első találkozás, a tiszteletet tartsd meg a választottad szüleivel szemben. Még ha azt is érzed, hogy nincs meg a szimpátia, furán néznek rád, vagy nem úgy viselkednek, ahogyan vártad, akkor se sértsd meg őket, inkább később kérdezd meg a barátodat/barátnődet, szerinte mi lehetett ennek az oka. Nem könnyű jó kapcsolatot kialakítani a szülőkkel, ám gyakran a legnehezebb indulásokból lesznek a legjobb viszonyok, egyszerűen csak időt kell adni a dolognak.

icon

kapcsolódó cikkek

viselkedés

Uspace.hu logo
Emmi logo