Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Minecraft világa

Minecraft világa

Számítógépes játékkal játszanál, de már meguntad a CS Go-t és a LOL-t? Szeretnél egy kreatív közösséghez tartozni, és egy olyan játékkal játszani, ami a te kreativitásodtól függően válhat izgalmassá? Akkor neked találták ki a Minecraftot!

Története

A Minecraftot egy svéd származású ember fejlesztette, amely már több mint tíz éve töretlen sikert arat a videójátékok körében. A játékosok a saját 3D világukban építhetnek, készíthetnek eszközöket, és bányászhatnak nyersanyagot.
A játéknak az alapváltozatain kívül elérhető az Education verziója is, amely kifejezetten iskolák számára lett kifejlesztve. Ennek a verziónak a segítségével a játékosok (zömében iskoláskorú gyerekek) könnyebben és érdekesebben ismerkedhetnek meg a Föld egyes tájainak természeti adottságaival, például az északi sarkkörön élő állatok és emberek életmódjával, mindennapjaival.

Játékmódok

A MC előnye, hogy akár egyedül, akár társaságban is játszhatod. Az egyéni játéknál lehetőséged van kreatív, túlélő, és hardcore módban játszani. A nagy játékosok ezek közül a túlélő módot ajánlják, mivel ebben élheted ki leginkább kreativitásodat, és a megszerzendő építőanyagokat magadnak kell összegyűjtened. A túlélő módban magadnak kell legyártanod és megtermelned eszközeidet, és lehetőséged van egy esetleges halál után folytatni onnan, ahol tartottál. Erre a hardcore mód nem biztosít lehetőséget.

Ha közösen szeretnél játszani barátaiddal, osztálytársaiddal, akkor ezt a szervereken teheted meg. A szerverek olyan virtuális helyek, ami lehetővé teszik, hogy azonos világban játssz társaiddal. Ennek nagy előnye, hogy gyorsabban lehet haladni az építéssel, és könnyen megtanulhatjátok a munkamegosztás fortélyait. Ezeknek a biztonságos használatáról, az egyik magyar youtuber készített egy rövid összefoglalót. (https://www.youtube.com/watch?v=k4kp9I1DgoE&list=PL9nRsUkg34lolhioefQlbkudzDdFQ2555)

A MC, mint minden szórakoztató játék könnyen rabul tud ejteni. A játékban az a jó, hogy bármikor le tudod tenni, hiszen nincsenek semmilyen kötöttségeid. Egy dologra azért fontos figyelni, hogy mielőtt kilépsz menj vissza a házadba, az ágyadhoz. Így lehet a legnagyobb biztonságban a világod.

####Időbeosztás Itt van néhány tipp, hogyan oszd be az idődet. A játékidő elején tűzz ki egy célt magad elé, amit aznap meg szeretnél valósítani, és csak annyit időt tölts el MC világodban. Ha nagy projektbe vágsz (pl. a sárkány megölése, egy XP-farm építése), akkor állíts magad elé részfeladatokat, hogy így is segítsd az időbeosztásodat. Egy másik módszert pedig alkalmazva, pedig állítsd időzítőt a telefonodra, és szabj magadnak időkorlátot. Ilyenkor a timerunnerekhez hasonlóan az lesz a feladatod, hogy a meghatározott idő alatt minél több játékbeli célodat meg tudd valósítani.

Ha kedvet kaptál a játékhoz, és már belemerültél a részleteibe érdemes néhány oktatóvideóra is ránézni, amelyekben profi gémerek mutatják meg a legtutibb tippeket és trükköket, amikkel még élvezetesebb lehet a játék. Magyar nyelven Rolix csatornáját tudjuk ajánlani, ha pedig szívesen nézel angol nyelvű videókat, akkor Wadzee lesz számodra a nyerő. Jó építést, de vigyázz mindig jusson időd a való világra is.

icon

kapcsolódó cikkek

szabadidő

Uspace.hu logo
Emmi logo