Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Nyárból az iskolapadba

Hogyan térjek vissza a dolgos hétköznapokba?

Nyárból az iskolapadba

A nyári szabadsághoz bizony nincsen fogható, a meleg hónapok azonban egyszer véget érnek, ilyenkor pedig fel kell készülni a dolgosabb napokra. Na, de hogyan?

Hangolódás egy új időszakra

Ahogy közeledik a nyár vége, egyre nehezebb megbarátkoznod a gondolattal, hogy visszaülj az iskolapadba? Ez természetes, a legtöbb fiatal, de még sok felnőtt is megsiratja kicsit a legszabadabb évszak elmúlását, ám ez nem jelenti azt, hogy elkeseredetten kellene töltened augusztus utolsó heteit. Próbáld meg egy picit átrendezni a fejedben a gondolatokat, élvezd ki azt, amit még ki lehet, közben szövögess terveket őszre, az új tanévre. Ha egy kicsit előrenézel, ráállíthatod az agyad a közelgő periódusra. Sokkal jobb a jövőbe tekinteni, mint a múltat siratni, nem igaz?

Rendszerezd a nyári élményeidet!

Ahhoz, hogy könnyebben túljuss nyári életed, nyári éned „szüneteltetésén”, rendezd össze kicsit az élményeidet, emlékeidet. A szobádban is jobban boldogulsz (közlekedsz, tevékenykedsz), ha minden a helyén van, ugye? Miért ne tehetnél ugyanígy az elméddel is?

  • Szervezettek nyárbúcsúztató találkozót a barátaiddal, ahol kötetlenül beszélgethettek, felidézhetitek a legemlékezetesebb történéseket, és mindenki elmesélhet egy számára különleges pillanatot. A közös nevetés, történetmesélés feloldhatja bennetek a nyár végéhez kapcsolódó feszültséget.

  • Szortírozd át a fényképeidet! Ha azok közé tartozol, akik sok képet készítenek a telefonjukkal, akkor szánj rá egy kis időt, és ülj le átválogatni a nyáron keletkezett tartalmakat. Nyiss egy új mappát ezeknek, esetleg másold át őket a számítógépedre, ezzel szimbolikusan lezárva egy szakaszt. Ha viszont szükséged van a fotóidra a mobilodon, mert olyan típus vagy, akinek lelkierőt adnak a jó dolgokat idéző felvételek, akkor egyszerűen csak görgesd át őket, és éld újra a legjobb élményeket – ez is sokat segíthet a továbblépésben.

Vágj bele új kihívásokba!

Amennyiben sikerült valamennyire megbékélned az elmúlással, tűzz ki magadnak új célokat! Ha van mit tervezni, van mire készülni, az kitöltheti a gondolataidat, az új kihívásokkal ráadásul fejlesztheted is magad! Egy új tanév sok izgalmat rejthet magában, gondold végig, mi érdekelne, milyen lehetőségeid vannak, és miket szeretnél megvalósítani.

Első lépésként például határozz meg két apró dolgot, amit még szeptemberben szeretnél véghezvinni, és megélve a nyár utolsó napjait, a fókuszodat oszd meg kicsit, és gondolkodj az őszi időszakon is.

Mindegy, milyen ráhangolódó tevékenységet végzel, és milyen kis célokat tűzöl ki magad elé a tanév kezdetére, a lényeg, hogy szánj aktív figyelmet a közelgő hónapokra. Ezzel könnyebbé és gördülékenyebbé teheted az iskolára való felkészülést, a dolgos hétköznapokba való visszatérést.

icon

kapcsolódó cikkek

nemtanulás

Uspace.hu logo
Emmi logo