Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

OKTV csak strébereknek?

OKTV csak strébereknek?

Állítom, hogy tanulni nagyon klassz dolog. Okosabb, tájékozottabb leszel általa, szélesíted a látókörödet, rengeteg infóval gazdagodsz, amik így vagy úgy, de hasznosak lesznek az életed során. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny szuper lehetőséget nyújt, hogy megmérettesd magad, felmérd a tudásod, és ha elég alaposan és kitartóan felkészültél, egy jó helyezésért cserébe nem kevés plusz pontot kaphatsz, amik a főiskolai/egyetemi felvételidbe beleszámítanak. Az OKTV nem az okostojások és könyvmolyok versenye.

Tanulni tanulni tanulni

Sokakat a hideg veríték kiver az iskolai megmérettetések szavak kapcsán. A szóban forgó verseny annyiban különbözik a többitől, hogy tanulmányi eredménytől függetlenül lehet rajta indulni, bár tény, hogy alapos felkészülést igényel. Komoly és átfogó tananyagot kell elsajátítanod, nem kis idő és energia befektetéssel kell számolnod, de garantáltan megtérül. Rengeteg tantárgy közül választhatsz, mint például angol, német, matek, töri, irodalom, informatika, biológia és a sornak még nincs vége.

Miért jó?

Kacérkodsz a gondolattal, hogy felméred a tudásod? Itt az idő! Sokan ekézik az OKTV-n induló diákokat, de ne hallgass az ellendrukkerekre! Most kell megragadnod ezeket a lehetőségeket. Fektess bele minél több időt és energiát, készülj fel jól, mert sok-sok plusz pontot fog jelenteni az egyetemi képzésnél. Sosem tudhatod, lehet az a néhány pont fog kelleni ahhoz, hogy bejuss az áhított felsőoktatási intézménybe. Ezért már megéri indulni!

De ha csak egy nívós tanulmányi versenyen szeretnéd kipróbálni magad, és egyelőre még nem az egyetemi jelentkezési lapokat forgatod, akkor se szalaszd el. Élményt, tudást, tapasztalatot biztosan szerzel, méghozzá nem is keveset!

Elég vagyok hozzá?

Szinte észre sem vesszük, de a versenyhelyzetek átszövik az életünket. Ha belevágsz, akkor nem csak tudást és sok élményt, hanem egy nagy adag rutint is szerzel. Pontosabb képet fogsz arról kapni, hogy hogyan tudsz stresszhelyzetben teljesíteni, mekkora adrenalinfröccs tud lenni egy ilyen kaland. Abból a szempontból óriási a tét, hogy extra pontokat szerezhetsz, de nem szabad elszomorodni akkor sem, ha ez nem jön össze. Elvégre ez „csak” egy lehetőség, nem ettől fog függni a jövőd.

Már tudod, hogy hova szeretnél jelentkezni?

Csak arra tudlak bíztatni, hogyha van elég időd és energiád, amit még tanulásra tudsz fordítani, akkor mindenféleképpen indulj el egy versenyen.

Ha nem is érsz el pontszerző helyezést, akkor sem kell elkenődni. Magabiztosabban fogsz szerepelni az érettségin, gyakorolhatod, hogy milyen a szóbeli vizsga, hiszen ez is részét képezi a megmérettetésnek. Ha tudod milyen tantárgyból szeretnél felkészülni, akkor egyeztess a tanároddal, ő mindenben fog tudni segíteni.

icon

kapcsolódó cikkek

tudomány

Uspace.hu logo
Emmi logo