Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Barátság

Barátság

Hogy születik a barátság? Létezik barátság első látásra? Ki viszi át a barátságot a gimiből az egyetemre? Lehet barátság fiú és lány között? Meddig tart az örök barátság? Barátságban van szakítás? Nézzük, tudunk e találni választ a kérdésekre.

A barátság szintjei lányoknál és fiúknál

Mikortól mondjuk, vagy egyáltalán ki kell-e mondani, hogy te vagy a legjobb barátom? A lányoknál talán fontosabb a kimondás, mert az ő barátszemléletükbe jobban beletartozik az összetartozás érzése, a feltétlen együttműködés, gondoskodás. Minél régebbi egy barátság, annál fontosabb, hogy a sok együtt töltött idő során kialakult emlékeket megőrizzék, és ápolják, mert ez adja meg a barátság gyökereit. A fiúknál, habár úgy tűnhet nem így van, hasonló alapokon nyugszik a barátság, sőt ott még inkább fontosabb a hűség. A fiúknál fontos szempont, hogy ki az, akiben leginkább megbízik, és könnyedén tud megosztani vele dolgokat magáról, mert sokkal inkább biztosra mennek.

Létezik-e barátság első látásra?

Találkoztál már azzal az érzéssel, hogy valakiről a legelső pillanatban már el tudod dönteni, hogy a barátod lesz? Néha egyszerűen csak odasodródunk valaki mellé, akivel néhány szóváltás után érezhető az összhang, megállapítható a közös értékrend. Bizony ritkán, de előfordulhat. De létezhet barátság „többedik” látásra, mert biztosan veled is volt már olyan, hogy valakit az első néhány alkalommal leírtál, sőt akár egy ellenszenv is kialakult közöttetek. Aztán eltelt néhány év, és ugyanerre az emberre, azt tudtad mondani, hogy a barátom, vagy netalán a legjobb barátoddá vált.

article image

Fiú-lány barátság

A fiúk nagy többsége erre azt a választ adja, hogy biztosan nem létezik. Szerintük a közeledés, vagy érdeklődés, törődés a lány iránt, sokszor nem baráti jellegű. Míg ezeket a törekvéseket a lányok talán észre sem veszik, és egyből a friendzone-ba rakják őket. A lányok már inkább gondolják úgy, hogy ugyanúgy fent lehet tartani egy fiúval a barátságot, mint a lányokkal, anélkül, hogy a fiúknak bármilyen szándéka legyen a barátságon túl. Neked mi a véleményed, létezik fiú- lány barátság?

Milyen módon szűnhet meg egy barátság?

Van-e lehetőség minden időszakban megtartani a régi barátokat, vajon tudják-e ott folytatni hosszú év után, ahol abbahagyták? Az ember baráti élete az általános iskola után átalakul leginkább akkor, ha iskolát vált. A középiskolai közegben talál újabb barátokat, és elhanyagolja, vagy kicsorog a régi barátságokból. Középiskola után, az egyetemen is újabb emberekkel veszik magukat körbe, ahol újabb társaságokba csöppennek bele, ahol újabb kötelékek alakulnak ki. A barátságok nagy része azért szűnik meg mert, vagy csak az egyik fél keresi a másikat, és ő már ráun az egyoldalúságra, vagy egyik félről sem történik megkeresés, és a végén elmarad a barátság. Tartsd szem előtt, hogy ha iskolát váltasz, új városba költözöl, kolis leszel, és van olyan barát az életedben, aki sajnálnál, ha nem lenne, akkor mindig gondoskodj a megkereséséről. A barátságot két ember tartja fent, és ha nem ápolják, könnyen kiapad.

5. Klikkek kialakulása

Így vagy úgy valamilyen klikkbe beletartozunk, az emberek köröket alakítanak ki. De a klikkeknek általában van egy pozitív, és egy negatív fajtája. Nem mindegy, hogy a te értékrendednek megfelelő klikkbe tartozol-e. Tedd fel magadnak a kérdéseket: minden dologgal egyet értek, ami ebben a klikkben van? Kényelmes számomra benne lenni? Ha leginkább nemleges választ adtál, és inkább gondolkodóba estél, akkor még időben lépj ki az adott körből.

A barátság olyan mint…

Te hogyan fejeznéd be? Érdekel mit mondtak a többiek?

Ha felkeltette érdeklődésedet a téma, és érdekel, hogy másnak milyen tapasztalatai vannak a barátságról, ne habozz, irány a Youtube, és kattints a Uspace podcastre!

icon

kapcsolódó cikkek

barátok

Uspace.hu logo
Emmi logo