Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Probléma felismerési kisokos

Amikor érzed, hogy baj van

Probléma felismerési kisokos

Nem érzed jól magad, van valami probléma, de a megfogalmazásánál elakadsz. Hirtelen nem is tudod, hogy mi a gond, csak azt érzed, valami nem oké. Kicsit olyan, mintha a világ kifordult volna a négy sarkából és ilyenkor másra sem vágysz, csak arra, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba, viszont ahhoz, hogy ez megtörténjen érdemes kicsit utánajárnod a dolgoknak, megkeresni a miérteket. Adunk pár tippet, ha úgy érzed magad alatt vagy.

Ne odázd el a problémát!

Lehet nehéz, de próbáld meg megkeresni a probléma gyökerét, ami a rossz kedved mögött állhat. Megbántott valaki a suliban? Rossz jegyet kaptál? Valaki goromba volt a buszon? Apróságoknak tűnő dolgok is okozhatnak rossz kedvet, rányomhatják a bélyegüket a napodra. Ne ess kétségbe, ha nem tudod azonnal, hogy mi a gond. Viszont ha fel tudod idézni az elmúlt napokat, és meg tudod találni a gyökerét, akkor könnyebben fogod túltenni magad rajta, ehhez pedig a következő praktikák lehetnek segítségedre.

Hívd fel egy barátodat!

Egy jóleső kis csevely senkinek sem árt, sőt! Nem kell rögtön az élet komoly kérdéseit megválaszolni, elég ha egy picit csevegsz valakivel, tuti jobb kedved lesz tőle, és talán a beszélgetés során a barátnőd rávilágít a megoldásra. Ki tudja?

Természet, te csodás!

Kimenni a természetbe kicsit olyan érzés, mintha kikapcsolnád a világot. Húzd be magad mögött az ajtót, sétálj egy nagyot, élvezd a szabadságot. Ha feszült vagy, bánt valami, a természet segít lehiggadni, megnyugodni és tiszta fejjel fogsz tudni utána gondolkodni, arról nem is beszélve, hogy a testmozgás boldogsághormont termel, tuti vidámabban fogsz hazaérni.

Vegyél egy fürdőt!

Katasztrófa volt a nap? Vegyél egy forró fürdőt, de ha erre nincs módod, akkor állj be a zuhany alá és folyasd magadra a vizet. Nincs ennél megnyugtatóbb, relaxálóbb tevékenység. Törődj a lelkeddel, arra van most szükséged, és jár a kényeztetés. Olvass közben, vagy hallgasd meg a kedvenc zenéd, mindegy mit csinálsz csak érezd jól magad.

Legyél hálás!

Próbáld ki, hogy egy lapra leírsz 5 dolgot, amiért hálás vagy. Hálát adhatsz a barátaidért, családért, azért, hogy egészséges vagy. Az ilyen apróságok segítenek abban, hogy pozitívan lásd a dolgokat, a sokszor magától értetődő apróságoknak is örülni tudj. Lehet, hogy kaptál egy rossz jegyet, ami lerontotta egy picit az átlagodat, de ki fogod tudni javítani, nem dől össze a világ!

Mindenkinek lehet rossz napja, rossz periódusa, ez nem újkeletű dolog. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz az az, ha foglalkozol magaddal. Igenis fontos az, hogy jól érezd magad a bőrödben.

icon

kapcsolódó cikkek

érzések

Uspace.hu logo
Emmi logo