Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Itt a szeszélyes tavasz! - Hogyan öltözködjek?

Itt a szeszélyes tavasz! - Hogyan öltözködjek?

Egyik nap fúj, a másikon esik, a harmadik pedig olyan napsütést hoz, hogy napszemüveg nélkül a könnyed is kicsordul. Lehet ehhez a változatossághoz igazodni? Tanácsainkkal biztosan!

A tavaszi évszakhoz, ami néhol még magában hordozza a tél zordságát, néhol viszont már a nyári melegséggel kecsegtet, a legjobb választás a tudatosság és az előretekintés, amivel a napközbeni hőmérsékleti változásokhoz, és az elemek (szél, eső, napsütés) váltakozásához remekül igazodhatsz.

Amire minden nap ügyelj

A tavasz meglehetősen kiszámíthatatlan évszak, sokszor úgy tűnhet, itt a jó idő, és elő lehet venni a nyárias ruhákat és lábbeliket, mégis érdemes megvárni a júniust, ha nem akarod betegen tölteni az átmeneti hónapokat. Éppen ezért reggelente mindig less ki, és ne a csukott ablakon, hanem lépj ki a kertbe, a gangra, a belső udvarra, bárhova, ahol lehetőséged van megtapasztalni, milyen idő van. Ez alapján már könnyebben dönthetsz arról, mit veszel fel aznap. Tipp: Ha zárt lépcsőházas házban élsz, szellőztess nagyobbat reggel a szobádban, a beáramló levegőből érezheted, mennyire van hideg, vagy épp meleg.

Előrejelzés

Ciki vagy sem, igenis érdemes figyelni az időjárás-előrejelzést, amit reggelente gyorsan, egy szempillantás alatt megtehetsz okos eszközeidnek hála, valamilyen applikáción vagy a telefonod beépített időjárás jelzőjén keresztül. Ezen kívül, ha este vagy reggel megy a tévé nálatok, elég odapillantanod az időjárás-jelentés idején, hogy megtudd, mi várható aznap. Ha azt látod, hogy nagy eséllyel elered majd napközben, dobj be egy kicsire összehajtható esőkabátot vagy esernyőt a táskádba. Hálás leszel magadnak ezért az égzengés idején, hidd el!

Réteges öltözködés

Lehet, hogy a szüleid már unásig ismételték a réteges öltözködés fontosságát, téged pedig a gondolattól is kiráz a hideg, hogy a trikód/pólód betűrd, enélkül viszont biztosan fázni fog a derekad, és még egy jó kis felfázást is előremozdíthatsz magadnál (fiúként és lányként egyaránt). Az effajta ruházkodás lényege, hogy ha meleged van, legyen miből levenned, ha viszont fázol, legyen mit felvenned magadra.

Ebből kiindulva, akármilyen stílusú is az öltözködésed, próbálj meg aláöltözni, mondjuk így:

Lányként:

  • Vegyél például body-t inged, hosszú ujjú felsőd alá, így biztosan nem fázik majd a csípőd és derekad.
  • Szoknyához ne maradjon el a harisnya, ha nagyon meleggé válna délutánra az idő, akár le is veheted, de a suliban ücsörögve jó érzés lesz, hogy nem fáznak a lábaid.
  • Viselj hosszabb kabátokat, a csípővillantós dzsekik talán jól néznek ki, de pont azokat a részeidet nem védik, ahol a legfontosabb szerveid helyezkednek el.

Fiúként:

  • Hordj trikót még a póló alá is, és ha lehet, tűrd be, ezzel megvédheted a derekadat, elkerülheted az egészségügyi gondokat, és persze a fázást is.
  • Hiába nyűg már a kabát, amit a nap végén lehet, hogy cipelsz magaddal, egyelőre még ne hagyd otthon. Ha egy sima pulcsiban ér el az eső, nem fogsz túlságosan örülni, igaz?

Színek kavalkádja és kiegészítők sokasága

Végre itt a napfényes évszak, amikor előkerülhetnek a színes és vidám mintás ruhadarabok, hogy egy picit üdébbé, trendibbé, észrevehetőbbé, energikusabbá varázsolhasd a szettedet. Az élénk árnyalatok önmagukban mosolyt csalnak az arcra, és talán a nap is jobban indul, ha nem egy talpig fekete alak néz vissza rád a tükörből, ránk pedig az utcáról. Mutasd meg az öltözködéseddel, hogyan érzed magad, de arra azért figyelj, hogy háromnál több színt ne kombinálj, maradj a „kevesebb néha több” elvénél. A kiegészítőket szintén előveheted a szekrény és fiókok mélyéről, bizonyos holmikkal, mint például a baseball sapka, kalap, napszemüveg, lábszárvédő még trükközhetsz is a változékony időjárású napokon.

icon

kapcsolódó cikkek

szépség

Uspace.hu logo
Emmi logo