Lájkolj minket Facebookon, ha az is a te helyed!LÁJKOLOM!

Az örökbeadás fajtái

Az örökbeadás fajtái

Miért adnak örökbe egy kisbabát? Miért fontos, hogy családban nőjön fel? Az örökbeadás olyan kiút lehet egy krízisből, ami megengedi a gyermeknek, hogy ő is legyen valaki: megszülethessen; családban nőhessen fel; saját tapasztalati, élményei, döntései lehessenek; szerethessen másokat, és mások is szerethessék őt.

NYÍLT ÖRÖKBEFOGADÁS

Az örökbeadni szándékozó(k) és az örökbefogadók megismerik egymást, beszélgetnek (már akár a szülés előtt), és az örökbeadó az örökbefogadók javára mond le a szülői felügyeleti jogáról a gyámhivatalban.

TITKOS ÖRÖKBEFOGADÁS

Nem ismerik egymást az örökbeadók és örökbefogadók.

ÉLETMENTŐ INKUBÁTOR

A kórházak bejáratánál elhelyezett inkubátorokat nevezik így, melyeket arra az esetre hoztak létre, ha valaki titokban hozza világra a gyermekét. Ez egy műanyag “doboz”, amibe bele lehet tenni az újszülöttet. Be kell kapcsolni az inkubátort (fűtést), és a kórház dolgozói gondoskodnak ezután a pici egészségéről. A gyámhivatal munkatársai pedig gondoskodnak arról, hogy minél hamarabb családba kerüljön a gyermek.

18 éves koruk után az örökbefogadott gyermekek a gyámhivatalokon keresztül érdeklődhetnek a szüleik után. Itt elérhetőek azok az információk, amiket talán még az örökbefogadó szülők sem tudnak. Ez a lehetőség segít eloszlatni a bizonytalanságot, a miérteket, azt az űrt, amit talán az örökbefogadott a származásával kapcsolatban megél.

Honnan kaphatsz segítséget? Együtt az Életért Egyesület +36 20 530 40 51

icon

kapcsolódó cikkek

család

Uspace.hu logo
Emmi logo